Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 3
Covid-19 Hastalarının Toraks Bilgisayarlı Tomografi Bulgularının Sınıflandırılması, Klinik ve Laboratuar Verileriyle Korelasyonu
2022
Dergi:  
Turkish Journal of Clinics and Laboratory
Yazar:  
Özet:

Amaç: Çalışmanın amacı, popülasyonumuzdaki COVID-19 ile enfekte olan hastaları, Kuzey Amerika Radyoloji Derneği (RSNA) ve Amerikan Radyoloji Koleji (ACR) tarafından tanımlanan radyolojik konsensusa göre sınıflandırmak ve hastaların klinik-laboratuvar bulguları ile ilişkisini göstermektir. Gereç ve Yöntem: Ankara Şehir Hastanesi'ne ateş, öksürük ve solunum sıkıntısı gibi semptomlarla başvuran ve laboratuvar bulguları Covid-19 ile uyumlu 127 olgu (74 erkek, 53 kadın yaş aralığı 19-92) dahil edildi. Olguların toraks bilgisayarlı tomografi (BT) bulguları RSNA kriterlerine göre sınıflandırıldı ve klinik-laboratuvar verileriyle ilişkisi istatistiksel olarak değerlendirildi. Bulgular: Olguların % 47,2'sinde ateş,% 62,2 öksürük, 22 nefes darlığı,% 4,7 ishal ve% 28,3 yorgunluk-halsizlik semptomları vardı. Toraks BT bulguları değerlendirildiğinde hastaların % 55'inde Covid-19 pnömonisi açısından tipik görünüm,% 21'inde indetermine görünüm,% 11'inde atipik görünüm ve% 13'ünde negatif görünüm vardı. Sonuçlar: Toraks BT incelemesinin Covid-19 pnömonisini değerlendirmede pek çok avantajı olduğu aşikardır. Ancak bulguları daha iyi sınıflandırmak ve klinik-laboratuvar bulguları ile ilişkisini ortaya çıkarmak için daha fazla gözlem yapılması gerekmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Classification Of Thorax Computed Tomography Findings Of Covid-19 Patients, Their Correlation With Clinical and Laboratory Data
2022
Yazar:  
Özet:

Aim: The aim of the study is to classify patients infected with Covid-19 in our population according to the radiological consensus defined by Radiology Society of North America (RSNA) and American College of Radiology (ACR) and to show the relationship of the patients with clinical-laboratory findings. Material and Methods: 127 cases (74 males, 53 females; age range 19-92 years) who applied to Ankara City Hospital with symptoms such as fever, cough and respiratory distress and whose laboratory findings were compatible with Covid-19 were included in our study. The thorax computed tomography (CT) findings of the cases were classified according to the RSNA criteria and their relationship with clinical-laboratory data was statistically evaluated. Results: 47.2% of them had fever, 62.2% cough, 22 dyspnea, 4.7% diarrhea and 28.3% fatigue-malaise symptoms. When the thorax CT findings were evaluated, 55% of the patients had a typical appearance, 21% intermediate appearance, 11% atypical appearance and 13% negative appearance. Conclusion: It is obvious that thoracic CT examination has many advantages in evaluating Covid-19 pneumonia. However, it was concluded that more observations should be made in order to classify the findings better and to reveal their relationship with clinical-laboratory findings.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Turkish Journal of Clinics and Laboratory

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 599
Atıf : 331
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini