Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 25
 İndirme 10
Eğitimde ChatGPT Kullanımı
2023
Dergi:  
Türk Akademik Yayınlar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, öğrencilerin eğitimde ChatGPT kullanımına ilişkin düşüncelerini ortaya çıkarmaktır. Bu nedenle araştırma nitel araştırma yöntemine göre tasarlanmış ve yürütülmüştür. Veriler yarı yapılandırılmış görüşmeler yoluyla toplanmıştır. Araştırmanın çalışma grubunu Türkiye'de Aydın ilinde bulunan bir devlet okulunun 4. sınıflarından birinde öğrenim gören gönüllü öğrenciler (n=15) oluşturmuştur. Görüşme formu geliştirilmiş ve veri toplama aracı olarak kullanılmıştır. Elde edilen veriler, Nvivo for Windows nitel araştırma yazılımı ile içerik analizi yöntemi kullanılarak analiz edilmiştir. Araştırmanın bulgularına göre öğrencilerin, ChatGPT'yi hem Fen bilgisi dersinde hem de farklı derslerde kullanmak istedikleri görülmektedir. Öğrenciler, ChatGPT kullanmanın akademik başarılarına katkı sağladığını, daha fazla bilgiye ulaşmalarını sağladığını ve ChatGPT'nin sorularına doğru ve anlaşılır cevaplar verdiğini belirtmişlerdir. Ek olarak, ChatGPT'yi sınıfta kullanmanın önündeki en büyük zorluğun erişim olduğu belirtilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Chatgpt In Education
2023
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to reveal students' thoughts on the use of ChatGPT in education. Therefore, the study was designed and conducted according to a qualitative research method. Data was collected through semi-structured interviews. The study group of the research consisted of voluntary students (n=15) from one of the 4th grade classes of a public school in Aydın province in Turkey. A interview form was developed and used as the data collection tool. The obtained data was analyzed using the content analysis method with Nvivo for Windows qualitative research software. According to the findings of the study, it is seen that students want to use ChatGPT both for reviewing Science and for studying different subjects. The students have stated that using ChatGPT contributes to their academic success, allows them to access more information through it, and that ChatGPT provided correct and understandable answers to their questions. Additionally, the biggest challenge for using ChatGPT in class was noted to be access.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Türk Akademik Yayınlar Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 75
Atıf : 8
Türk Akademik Yayınlar Dergisi