Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 16
6114 Sayılı Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Kanununda Düzenlenen Sınav Suçları
2023
Dergi:  
Ceza Hukuku ve Kriminoloji Dergisi
Yazar:  
Özet:

Merkezi sınavların güvenlik içerisinde yapılması; sınava giren adaylar kadar kamuoyunu da yakından ilgilendirmekte, sınavlar hakkındaki herhangi bir şaibe kamu otoritesini zedelemektedir. Bu nedenle sınavlara ilişkin kurallarının önceden belirlenmesi, soruların hazırlanması, sınav evrakının sınav merkezlerine transferi ve sınav sonuçlarının değerlendirilmesi süreçlerinde güvenliğin itinayla sağlanması gerekmektedir. Dahası sınav süreçlerinde yaşanacak olası sorunlar ve suistimaller hukuki yaptırıma bağlanmalıdır çünkü idari yaptırımlar yetersiz kalabilmektedir. Bu nedenle, konu, ceza hukuku yaptırımlarıyla güvence altına alınmalıdır. Merkezi sınavların nasıl yapılacağına dair 6114 Sayılı Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun 17 Şubat 2011’de çıkarılmıştır. Türk Ceza Kanunu’nda yer alan; ‘belgede sahtecilik’ ve ‘görev suçları’na ilave olarak, mezkûr kanunun 10. maddesi ile sınavlara özgü bazı suçlar ihdas edilmiş ve bu suçlar, unsurlarıyla birlikte ele alınmıştır. Bu araştırma, 6114 sayılı Kanun’un hangi sınavlar bakımından uygulanacağı sorgulamakta ve düzenlemenin isabetli olup olmadığını analiz etmektedir.

Anahtar Kelimeler:

The Central Exam Crimes As Defined By Law No. 6114 Placement Center Presidency
2023
Yazar:  
Özet:

Securely conducting central exams attracts not only the attention of the candidates taking them but also the public, as anysuspicion regarding such exams ruins trust in public authority. Thus, how exam rules are set beforehand, how the questions are prepared and transferred to the exam locations, as well as how the questions are evaluated should be adequately addressed. Moreover, any problems or misconduct that might occur should fall under judicial sanctions, as administrative sanctions may be insufficient. Thus, exam security should also be subject to criminal law. Law No. 6114 on the Organization and Duties of the Central Directorate of Measurement, Selection, and Placement Center [MSPC] Presidency regarding exam evaluation and candidate selection and placement was enacted on February 17, 2011 and covers how central exams are processed. Relatedly, Article 10 of this law also defines certain crimes specific to exams in addition to document forgery and malfeasance, taking these crimes into consideration alongside their elements. This research questions which exams Law No. 6114 is meant to be applied and analyzes the appropriateness of this regulation.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Ceza Hukuku ve Kriminoloji Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 21
Atıf : 12
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini