Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 29
 İndirme 8
Konaklama İşletmelerinde Düzenlenen Türk Gecesi Etkinliklerinin Türk Kültürüne Uygunluğunun Değerlendirilmesi: Keşifsel Bir Araştırma
2020
Dergi:  
Turizm Akademik Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada konaklama işletmelerinde düzenlenen Türk Gecesi etkinlikleri ele alınmıştır. Keşfedici araştırma türü kapsamında gerçekleştirilen bu araştırmanın iki temel amacı bulunmaktadır. Araştırmanın birinci amacını, Alanya bölgesinde yer alan beş yıldızlı konaklama işletmelerinde Türk Gecesi adı altında hangi etkinliklerin gerçekleştirildiğinin, nelerin yapıldığının belirlenmesi oluşturmaktadır. Araştırmanın ikinci amacını ise Türk Geceleri altında gerçekleştirilen faaliyetlerinin Türk Kültürü açısından ne kadar uygun ve doğru uygulamalar olduğunun belirlenmesi oluşturmaktadır. Bu iki amacı gerçekleştirmek için araştırmada nitel ve nicel yöntemleri içeren karma yöntem kullanılmıştır. Araştırmanın nitel verileri katılımcı gözlem tekniği ile Alanya bölgesinde faaliyet gösteren 14 beş yıldızlı konaklama işletmesinden elde edilmiştir. Araştırmanın nicel verileri ise 87 farklı üniversitede Türk Halk Bilimi, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih ve Turizm alanında çalışan 326 akademisyenden ele edilmiştir. Araştırmada konaklama işletmelerinde düzenlenen Türk Gecesi gösterimlerinin çok kısıtlı etkinliklerden oluştuğu, zengin bir içerik barındırmadığı, bazı etkinlik ve gösterilerin Türk Kültürüne uygun olmadığı sonucuna ulaşılmıştır. Araştırmada elde edilen sonuçların Somut Olmayan Kültürel Mirasın korunması bağlamında konaklama işletmelerinde gerçekleştirilen Türk Gecesi etkinliklerinin doğru bir şekilde gerçekleştirilmesine katkı sağlayacağı düşünülmektir.

Anahtar Kelimeler:

Assessment Of The Suitability Of The Turkish Night Events Organized In The Accommodation Companies To The Turkish Culture: A Discovery Research
2020
Yazar:  
Özet:

In this study, the Turkish night events held in the accommodation enterprises were discussed. There are two main objectives of this research conducted within the scope of the exploration type. The first objective of the study is to determine which activities are carried out under the name of the Turkish Night in the five-star accommodation enterprises located in the Alanya region, what is done. The second objective of the study is to determine how appropriate and correct practices their activities under the Turkish Nights are in terms of Turkish Culture. For the purpose of achieving these two purposes, the research has used a mixed method that includes qualitative and quantitative methods. The quality data of the study was obtained from 14 five-star accommodation companies operating in the Alanya region with participating observation technology. The study’s quantitative data was examined by 326 academics working in the field of Turkish People’s Science, Turkish Language and Literature, History and Tourism at 87 different universities. The research found that the Turkish Night shows held in the accommodation companies consisted of very limited events, does not contain rich content, some events and shows are not in accordance with the Turkish Culture. The results obtained in the study are considered to contribute to the proper implementation of the Turkish Night activities carried out in the housing enterprises in the context of the conservation of the Non-Specific Cultural Heritage.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Turizm Akademik Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 262
Atıf : 1.242
2023 Impact/Etki : 0.325
Turizm Akademik Dergisi