Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 28
 İndirme 15
Bitcoin’nin Tanımlanma Sorunu
2020
Dergi:  
Muhasebe ve Finansman Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bitcoin son dönemlerde meydan gelen dönüşüm ve gelişim sürecinde yeni bir para formu olarak ortaya çıkmıştır. Hem teknolojideki gelişim hızındaki artış hem de küreselleşme doğal bir işleyiş sürecine sahip olan bitcoinin ortaya çıkmasını kaçınılmaz kılmıştır. Bitcoin’in ekonomi içinde yüksek değere ulaşması ve geniş kullanım alanına sahip olmasına rağmen, para otoriteleri tarafından ekonomiye entegre edilmeleri farklı düzeylerde gerçekleşmektedir. Çalışma bitcoinin ekonomik anlamda paranın fonksiyonlarını kısmi olarak yerine getirmesinde iktisadi birimler tarafından geniş kabul görürken, otoritenin yasal tanımı konusunda neden çekimser kaldığını ya da engelleyici bir tutum izlediği belirlemeyi amaçlamaktadır. Bu amaç bitcoinin tanımında karşılaşılan sırasıyla güven, kanunsuz işlemlere imkân verme, vergiden kaçınma ve vergi kaçakçılığına imkân verme, kayıt dışı ekonomi ve otoritelerin altyapı eksikliği gibi sorunlar çerçevesinde ele alınarak tartışılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Identification Of Bitcoin
2020
Yazar:  
Özet:

Bitcoin has emerged as a new form of money in the challenging conversion and development process in recent periods. Both the increase in the pace of technological development and globalization have made the appearance of bitcoin, which has a natural process of operation, inevitable. Although Bitcoin reaches high value in the economy and has a wide scope of use, monetary authorities are integrating into the economy at different levels. While the study is widely recognized by economic units in the part of the financial function of bitcoin, it aims to determine why the authority has remained impatible with the legal definition or has a obstructive attitude. This goal has been discussed in the context of issues such as trust, allowing unlawful transactions, allowing tax avoidance and tax fraud, unregistered economies and the lack of infrastructure of authorities.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




1974




1991




Muhasebe ve Finansman Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.221
Atıf : 9.959
2023 Impact/Etki : 0.72
Muhasebe ve Finansman Dergisi