Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 33
 İndirme 2
EFFECTS OF JOB SATISFACTION, JOB PERFORMANCE AND INTENTION TO LEAVE JOB ON WORK ALIENATION: A CROSS SECTIONAL STUDY ON HEALTH WORKERS IN PUBLIC HOSPITALS
2021
Dergi:  
Journal Of Academic Social Resources
Yazar:  
Özet:

İşe yabancılaşma birçok değişken tarafından etkilenmekte ve sağlık yönetimi açısından oldukça önemli bir kavramdır. Bu çalışma işe yabancılaşmayı etkileyen değişkenlerin etkisini incelemek ve nasıl etkilediklerini ortaya koymak amacıyla gerçekleştirilmiştir. Araştırma benzer birimlere ve özelliklere sahip 11 eğitim ve araştırma hastanesinde 695 katılımcı ile gerçekleştirilmiştir.Araştırma kesitsel bir araştırma olarak planlanmıştır ve veriler anket formları ile toplanmıştır. Formlarda demografik özellikler, iş tatmini, iş performansı, işten ayrılma niyeti ve işe yabancılaşma ölçekleri bulunmaktadır. İş tatmini ortalama puanı yükseldikçe işe yabancılaşma davranışı 0,124 kat azalmaktadır. İş tatmini işe yabancılaşma üzerinde negatif bir etkiye sahiptir. Sağlık çalışanları mesleğini isteyerek seçmişlerse işe yabancılaşmanın%57,6 düştüğü sonucuna ulaşılmıştır. Sağlık çalışanları nöbet usulü ve gece çalıştıklarında işe yabancılaşmaları %60,1 daha fazla olmaktadır. İş tatmini ve işini isteyerek seçme işten ayrılma niyeti üzerinde olumlu bir etkiye sahipken işten ayrılma niyeti ve gündüz çalışmıyor olmak olumsuz bir etkiye sahiptir. İş performansının ise anlamlı bir etkisi tespit edilmemiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Journal Of Academic Social Resources

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 783
Atıf : 142
Journal Of Academic Social Resources