Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 17
 İndirme 6
Yeşil Pazarlama Araştırmalarının Son 10 Yıllık Bibliyometrik Analizi
2021
Dergi:  
Journal Of Academic Social Resources
Yazar:  
Özet:

Yeşil pazarlama, ürün ve hizmet üretim, dağıtım ve kullanım aşamalarının çevre kirliliğine karşı, etkin enerji tüketimi ve doğal kaynak kullanımı ile tüketicilerin taleplerini karşılayacak ve işletmelerin hedeflerine ulaşacak şekilde planlanması sürecidir. Gerek toplumların gerekse kurum ve kuruluşların yeşil pazarlama uygulamalarına karşı tutumları son yıllarda artış göstermiş ve ülkelerin konu ile ilgili yasal düzenlemeleri sayesinde de bu artış devam etmektedir. Bu araştırmanın amacı yeşil pazarlama konusunda yapılmış olan araştırma ve çalışmaların incelenmesi ile konu hakkında nitel bir çözümleme ortaya konmasıdır. Belirlenen bu amaca yönelik olarak “Google Scholar” veri tabanında 2012-2021 yılları arasında 10 yıllık süreçte yayınlanmış olan 783 makale incelenmiştir. Araştırmada bibliyometrik ve içerik analiz yöntemleri kullanılmış olup, incelenen çalışmalar farklı yönlerden değerlendirilmiştir. Çalışmada yeşil pazarlama ile ilgili araştırma yapmak isteyen akademisyen ve bağımsız araştırmacıların başvurabilecekleri finansal destek ve fonlar ile ilgili bilgiler verilmiş, konu ile ilgili en çok yayın yapan dergilerin hangileri olduğu belirtilmiştir. Bunların yanı sıra konu ile ilgili çalışma yapmak isteyenlere özellikle hangi anahtar kelimelerin daha faydalı olduğu, hangi çalışmaları kaynak olarak kullanabilecekleri hakkında da bilgiler verilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

The Last 10 Years Of Biological Analysis Of Green Market Research
2021
Yazar:  
Özet:

Green marketing, product and service production, distribution and use stages against environmental pollution, efficient energy consumption and use of natural resources will meet consumers’ demands and will be planned in such a way that will their goals. In recent years, the attitudes of the community to the green marketing practices of institutions and organizations have increased and the country’s legal regulations on the subject have continued to increase. The purpose of this research is to investigate the research and studies conducted on green marketing and to reveal a qualitative analysis of the subject. For this purpose, the "Google Scholar" database has studied 783 articles published in a 10-year period between 2012 and 2021. The study used bibliometric and content analysis methods, and the study was evaluated from different aspects. The study provides information on the financial support and funds that academics and independent researchers who want to do research on green marketing can apply, and indicates which magazines are the most publishing on the subject. In addition to this, those who want to work on the subject have been given information about which keywords are more useful, which work they can use as a source.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Journal Of Academic Social Resources

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 783
Atıf : 114
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini