Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 16
 İndirme 2
Danışanların Çevrimiçi Psikolojik Danışma Deneyimleri: Memnuniyet ve Terapötik İşbirliği
2022
Dergi:  
Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Çevrimiçi psikolojik danışmanlık uygulamaları gittikçe yaygınlaşmaktadır. Ancak Türkiye’de danışanların bu konudaki deneyimlerini derinlemesine ele alan çalışmalar oldukça sınırlıdır. Bu fenomenolojik çalışmanın amacı, çevrimiçi danışmanlık alan danışanların memnuniyet ve terapötik işbirliği konusundaki deneyimlerini anlamaktır. Bu amaçla çevrimiçi psikolojik danışma almış altı danışan ile yarı yapılandırılmış görüşmeler yapılmıştır. Danışanların memnuniyetlerini ve terapötik işbirliği deneyimlerini ortaya koymak için tematik analiz uygulanmıştır. Sonuçlar, çevrimiçi danışmanlıktan memnuniyet için üç temanın ortaya çıktığını göstermiştir semptomlarda iyileşmeler, çevrimiçi psikolojik danışmanın esnekliği ve çevrimiçi danışma hakkında olumsuz görüşler. Terapötik işbirliğinin tematik analizi ise amaçlar, görevler ve bağ temalarını ortaya çıkarmıştır. Sonuç olarak katılımcılar çevrimiçi oturumlardan yüksek memnuniyet bildirmişlerdir ve psikolojik danışmanları ile hedef belirleme, sorunlara çözüm arama ve bağ kurma konusunda terapötik işbirliği kurabilmişlerdir. Genel olarak katılımcıların çoğu, durumlarında iyileşme ve psikolojik danışmanlarıyla İnternet üzerinden önemli ilişkiler kurma açısından çevrimiçi psikolojik danışmaya yönelik olumlu deneyimler bildirmiştir. 

Anahtar Kelimeler:

Client’s Experiences Of Online Counseling: Satisfaction and Therapeutic Alliance
2022
Yazar:  
Özet:

Online counseling has been increasingly becoming widespread. Nevertheless, the number of studies investigating counselees' online counseling experience in-depth is scarce, especially in Turkey, despite the proliferation of the service. Therefore, this phenomenological study aims to understand the experiences of participants who received online counseling regarding satisfaction and therapeutic alliance. For this purpose, semi-structured interviews were conducted with six participants. Thematic analysis was applied to explore their satisfaction with online counseling and therapeutic alliance. The results showed that three themes emerged for satisfaction with online counseling; improvements in the symptoms, the flexibility of the online counseling, and limitations of online counseling. Thematic analysis of therapeutic alliance revealed the themes; goals, tasks, and bond. As a result, the participants reported high satisfaction with the online sessions, and they were able to establish a therapeutic alliance with their counselor in setting goals, seeking solutions to problems, and bonding. Overall, most of the participants reported positive experiences with online counseling in terms of improvement in their situation and establishing significant relationships with their counselor over the Internet.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 445
Atıf : 822
Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi