Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 2
Türk Dış Politikasında İnsani Diplomasi: Latin Amerika ve Karayiplerle İlişkiler
2023
Dergi:  
Süleyman Demirel Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

İnsani diplomasi, çatışmalardan etkilenen savunmasız kişilere yardım sağlamak için uluslararası kuruluşlar, devletler ve sivil toplum tarafından kullanılan önemli bir araç olarak ortaya çıkmıştır. Bu yaklaşım yakın geçmişten itibaren genişlemiş olup artık acil durumları, yoksulluğu ve eşitsizliği ele alan uluslararası insani yardım faaliyetlerini de içermektedir. Türkiye'nin "girişimci ve insani dış politika" yaklaşımında insani diplomasi, çağdaş Türk Dış Politikasının şekillenmesinde ve uygulanmasında kritik bir rol oynamaktadır. Bu yaklaşım, Türkiye'nin çeşitli bölgelerle ilişkileri güçlendirmeyi amaçlayan küresel aktivizminin belirleyici bir özelliği haline gelmiştir. Türkiye, son yirmi yıldır Latin Amerika ve Karayipler (LAK) ülkeleriyle ilişkiler kurmaya öncelik vermiş ve ilk etapta siyasi ve ekonomik iş birliğini geliştirmeye odaklanmıştır. Zamanla insani çabalar da Türkiye'nin LAK politikasının önemli bir bileşeni olmuştur. Bu makale, Türkiye’nin LAK ülkeleriyle ilişkilerinde insani diplomasinin rolünü, kapsamını ve etkinliğini incelemektedir.

Anahtar Kelimeler:

100. Yil Ozel Sayisi - Humanitarian Diplomacy In Turkish Foreign Policy: Relations With Latin America and The Caribbean
2023
Yazar:  
Özet:

Humanitarian diplomacy has emerged as an essential tool used by international organizations, states, and civil society to provide aid to vulnerable individuals affected by conflicts. This approach has expanded in recent times, now including international humanitarian assistance activities that address emergencies, poverty, and inequality. In Türkiye's "enterprising and humanitarian foreign policy" approach, humanitarian diplomacy plays a critical role in shaping and implementing contemporary Turkish foreign policy. This approach has become a defining feature of Türkiye's global activism, aimed at strengthening relationships with various regions. Türkiye has prioritized building relationships with countries in Latin America and the Caribbean (LAC) over the last two decades, with a primary focus on enhancing political and economic cooperation. Over time, humanitarian efforts have also become a key component of Türkiye's LAC policy. This article examines the role, scope and efficacy of humanitarian diplomacy in Türkiye's relations with LAC countries.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Süleyman Demirel Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 698
Atıf : 4.096
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini