Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 33
 İndirme 1
Bölgesinin Parlayan Yıldızı Azerbaycan: Ekonomik Değişim Süreci
2019
Dergi:  
Journal Of Social, Humanities And Administrative Sciences
Yazar:  
Özet:

Azerbaycan 1991 yılında ikinci kez bağımsızlığını kazandıktan sonra siyasal, yapısal ve ekonomik alanlarda değişim sürecine gitti. Ekonomik değişim, uzmanlaşma ve iş bölümüne dayalı merkezi yapılanma adlandırılan sosyalist ekonomi modelinden serbest piyasa ekonomisine geçmesiyle gerçekleşti. Bu değişim süreci ilk dönemlerde etkisini göstermese de ülkenin siyasal istikrara kavuşmasından ve ekonominin tüm sektörlerinde yasal düzenlemelere geçmesinden sonra olumlu yönden etkisini göstermeğe başladı. 1995 yılından sonra ülke ekonomisinin tüm alanlarında gelişme gözlemlense de petrol ve petrole dayalı sektörler hızlı gelişim gösterdi. Ülke ekonomisinin sadece doğal kaynaklar sayesinde hızlı gelişim göstermesi ekonominin Hollanda sendromu tehlikesi ile yüzleşmesine neden olmuştur. Ekonomideki bu hızlı gelişim 2014 yılının sonuna kadar devam etti. 2015-2016 yıllarında petrol fiyatlarının keskin şekilde düşüşe geçmesi nedeniyle ülke ekonomisi kriz içerisine girdi. 2016 yılında Ekonominin Esas Sektörleri üzere Strateji Yol Haritasının yürürlüğe girmesiyle ülke ekonomisinin esas 11 sektörünün yeniden yapılanması sürecine geçildi. Yeniden yapılanmaya ihtiyaç duyulmasının esas nedeni ekonominin tüm sektörlerini geliştirmekle ülke ekonomisini petrole bağımlılıktan kurtarmaktır.

Anahtar Kelimeler:

Azerbaijan: The Current Economic Change
2019
Yazar:  
Özet:

After Azerbaijan won its independence for the second time in 1991, it went into a process of change in political, structural and economic areas. Economic change, specialization and business division-based central construction occurred with the transition from the so-called socialist economic model to the free market economy. Although this change process did not show its impact in the early periods, it began to show its positive impact after the country achieved political stability and the economy passed to legal regulations in all sectors. Since 1995, the development has been observed in all areas of the country’s economy, but the oil and oil-based sectors have shown rapid growth. The country’s economy has developed rapidly thanks only to natural resources, which has led the economy to face the danger of the Dutch syndrome. This rapid growth in the economy continued until the end of 2014. As the oil prices dropped sharply in 2015-2016, the country’s economy was in a crisis. In 2016, with the entry into force of the Strategic Road Map for the main sectors of the economy, 11 main sectors of the country's economy were rebuilt. The main reason for the need for reconstruction is to save the country’s economy from oil addiction by developing all sectors of the economy.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler
Journal Of Social, Humanities And Administrative Sciences

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.031
Atıf : 339
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini