Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 31
 İndirme 7
İlk Fıkıh Usûlü Sözlüğü: El-hudûd Fi'l-usûl
2019
Dergi:  
İhya Uluslararası İslam Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Kavram sözlüklerinin telif edilmesi ilmî disiplinlerin gelişiminden sonraki bir dönemde gerçekleşmiştir. Fıkıh usûlü alanında yazılan kavram sözlükleri de fıkıh usûlü ilminin tedvininden sonraki dönemlerde gerçekleşmiştir. Fıkıh usûlü literatürünün oluşumuyla beraber başlayan kavramsallaşma süreci bu alanda derli toplu ve müstakil eserlerin tedvin edilmesiyle yeni bir aşama kaydetmiştir. Fıkıh usûlüne dair günümüze ulaşan ilk kavram sözlükleri, V./XI. yüzyılda gerçekleşmiştir. Bu alana dair ilk sözlük çalışması bilebildiğimiz kadarıyla İbn Fûrek’in el-Ḥudûd fi’l-uṣûl adlı eseridir. Bu eser fıkıh usûlü kavramlarının yanında kelâm kavramlarını içerse de fıkıh usûlü kavramlarının derli toplu bir şekilde içeren ilk eser olması bakımından dikkat çekicidir. el-Ḥudûd fi’l-uṣûl kendisinden sonra üretilen fıkıh usûlündeki ıstılah çalışmalarına öncülük etmesi ve onları büyük ölçüde etkilemesi bakımından da önemli bir çalışmadır. Keza, eser yazıldığı dönemdeki fıkıh usûlü kavramlarının çerçevesini belirleme açısından da kayda değerdir. Elinizdeki çalışmada ilk fıkıh usûlü sözlüğü olan el-Ḥudûd fî’l-uṣûl’ün yapısına, içeriğine ve fıkıh usûlündeki ıstılah çalışmalarındaki önemine ve etkisine değinilmektedir. 

Anahtar Kelimeler:

The First Verse Of The Qur’an Is The Qur’an, The First Verse Of The Qur’an.
2019
Yazar:  
Özet:

The authentication of the conceptual dictionaries occurred in a period after the development of scientific disciplines. Thus, the words of the Holy Spirit, which followed the Holy Spirit, were the words of the Holy Spirit, which followed the Holy Spirit, and the Holy Spirit. The process of conceptualization, which began with the formation of the fictional literature, has recorded a new stage with the processing of collective and private works in this area. The first philosophy of the philosophy of the philosophy of the philosophy of the philosophy of the philosophy of the philosophy of the philosophy of the philosophy of the philosophy of the philosophy of the philosophy of the philosophy of the philosophy. It happened in the century. As we know, the first dictionary of this area is the work of Ibn Fûrek’s name al-Hudûd fi’l-uṣûl. If this is the first thing to do, then the first thing to do is the first thing to do, and the first thing to do is the first thing to do, and the first thing to do is the first thing to do. He is the one who gives righteousness to the wicked, the one who gives righteousness to the wicked, the one who gives righteousness to the wicked, the one who gives righteousness. It is also important to note the framework of the fictional concepts in the period in which the work is written. In your work, the first fıkıh usûlü dictionary is referred to the structure of al-Hudûd fîl-uṣûl, the content and the importance of the work of the suffering in the fıkıh usûl.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
İhya Uluslararası İslam Araştırmaları Dergisi

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 269
Atıf : 287
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini