Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 21
 İndirme 5
Antakya Sehri ve Yakin Cevresinde Rekreasyon Faaliyetlerinin Ozellikleri ve Dagilisi
2022
Dergi:  
Coğrafya Dergisi
Yazar:  
Özet:

Endüstrileşme, yarattığı iş olanaklarıyla 19. yüzyılın başlarından itibaren dünyanın kırsal bölgelerindeki işsiz nüfusun şehirlere göç etmesini hızlandıran bir faktör olmuştur. Endüstriyel üretim faaliyetlerinin yaygınlaşmasıyla daha çok insan şehirlere göç etmiş ve pek çok sorun ortaya çıkmıştır. Bu sorunlara üretim ve çalışma koşullarındaki zorluklar da eklenince, insanın dinlenme ve kendini yenileme ihtiyacı ortaya çıkmıştır. Bu doğrultuda biyo-psikososyal bir varlık olarak insanın “tazelenme”, “dinlenme” ve “eğlenme” gibi gereksinimlerini karşılamaya yönelik olarak şehirlerde rekreasyon faaliyetleri geliştirilmeye başlanmıştır. Türkiye’de de rekreasyon faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik çalışmalar çok önceleri başlatılmış olsa da, bu alandaki asıl gelişmeler şehirleşmenin hız kazandığı 1950 sonrasında olmuştur. Bu çalışmada Antakya şehri ve yakın çevresindeki rekreasyon faaliyetlerinin özellikleri ve dağılışı incelenmiştir. Çalışmanın temel veri kaynaklarını ilgili kamu kuruluşlarının hazırladığı rapor ve istatistikler, basılı ve görsel kaynaklar, literatür araştırması ve arazi çalışmaları oluşturmaktadır. Ayrıca AutoCAD ve CorelDRAW programları kullanılarak şehirdeki rekreasyon faaliyetlerinin dağılışını gösteren harita oluşturulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Characteristics and Distribution Of Recreative Activities In The City Of Antakya and Its Surroundings
2022
Yazar:  
Özet:

With the job opportunities it has created since the beginning of the 19th century, industrialization has been an effective factor in the migration of unemployed people to cities from rural regions worldwide. As industrial production activities have spread, more people have migrated to urban areas and, in turn, the rapidly increasing population began to cause problems in the cities. In addition to the problem mentioned above, difficulties in production and poor working conditions have given rise to the need for workers to have opportunities of rest and self-renewal. As it is, recreational activities have started to develop in the cities. Although efforts for the development of recreational activities in Turkey started a long time ago, essential developments in this field occurred after the 1950s when urbanization gained speed. This article studies the characteristics and distribution of the recreational activities in the city of Antakya. The main data sources of the study consist of reports and statistics issued by public institutions as well as printed and visual references and land surveys.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Coğrafya Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.111
Atıf : 11.479
2023 Impact/Etki : 0.439
Coğrafya Dergisi