Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 26
 İndirme 5
TRALLEIS KAZISI GYMNASIUM ALANINDA 2007 YILINDA BULUNAN ROMA SİKKELERİ
2022
Dergi:  
AMİSOS
Yazar:  
Özet:

Aydın il merkezinin hemen kuzeyinde bulunan Tralleis, antik çağda Maiandros nehri çevresinde konumlanan önemli antik kentlerdendir. Tralleis antik kenti 2007 yılı kazı çalışmalarında gymnasium alanında, Roma ve Bizans İmparatorluk Dönemlerine tarihlenen sikkeler ele geçen buluntular arasındadır. Sikkelerin çoğunluğu gymnasium alanı içerisindeki latrina ve dükkânlar bölümünde bulunmuştur. Bu çalışmada sikkelerin ilk teşhislerinden sonra kazı envanterine giren 78 adet Roma İmparatorluk Dönemi sikkesi incelenmiştir. Sikkelerden 30 tanesinin tespiti yapılmış ve kataloğu hazırlanmıştır. Katalogda incelenen sikkelerden 1 tanesi Tralleis’i temsil eden pseudo-otonom sikkesi, 29 tanesi ise devlet darbıdır. İncelenen sikkelerden Geç Roma İmparatorluk Dönemine tarihlenenler sayıca fazladır. II. Constantius (MS 337-361) 12 adetle en fazla sikkeye sahip imparatordur. Sikkeler 10 farklı darphanede darp edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

null
2022
Dergi:  
AMİSOS
Yazar:  
0
2022
Dergi:  
AMİSOS
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










AMİSOS

Alan :   Filoloji; Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 181
Atıf : 198
AMİSOS