Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 31
 İndirme 6
Tarihsel Bağlamda Kuzey Makedonya Birleşik Metodist Kilisesi
2021
Dergi:  
Dergiabant
Yazar:  
Özet:

Bu makalede, Evanjelik Protestan bir hareket olarak Birleşik Metodist Kilisesi’nin Kuzey Makedonya’da faaliyete geçişi ve misyonerlik çalışmaları tarihi bağlamda ele alınmıştır. Belli bir coğrafyaya yönelik bir misyon çalışmasının anlatımı hedeflenmiştir, Makedonya’da mahallî olmayan bir ekolün etkin bir konuma gelişi, bu konunun çalışılmasını câzip kılan hususlardan biridir. Çalışma, kilisenin bölgede resmi kuruluş tarihi kabul edilen 1922’den günümüze kadar yüz yıllık bir zaman dilimini kapsamaktadır. Öncelikle Metodist Kilisesi’nin, Kongregasyonal Kilisesi’nin kaynaklarını devralarak kuruluşu anlatılmıştır. Tâkiben kuruluşundan II. Dünya Savaşı’na kadar olan süreç ile II. Dünya Savaşı ve sonrasındaki dönemde kilisenin gelişimi verilmiştir. Ayrıca Ana Metodist Kilisesi’nin kendi içinde yaşadığı birleşme ve bölünmelerin meydana getirdiği isim değişikliğinin, Makedonya Metodist Kilisesi’ne de yansımalarına dikkat edilmiştir. Kilise, ana kilisenin geçirdiği sürece uygun olarak 1922-1939 arası Makedonya Metodist Piskoposluk Kilisesi, 1939-1968 arası Makedonya Metodist Kilisesi, 1968’ten günümüze kadar Makedonya Birleşik Metodist Kilisesi olarak adlandırılmıştır. Makâle başlığı olarak da, kilisenin halen adlandırıldığı bu isim kullanılmıştır. Çalışmanın devamında, kilisenin Makedonya’nın bağımsızlığından günümüze kadar yaşadığı süreç anlatılmıştır. 1999’da, Birleşik Metodist Kilisesi’nin üyesi Boris Trajkovski’nin cumhurbaşkanı seçilmesi, Makedonya Birleşik Metodist Kilisesi’ni legal bir kuruma dönüştürmüştür. Trajkovski’nin cumhurbaşkanlığı döneminde Arnavut azınlık ile yaşanan iç çatışma, 2001 Ohri Çerçeve Antlaşması ile sona erdirilmişti. Ohri Antlaşması gereği yapılan anayasal düzenleme sonrası Birleşik Metodist Kilisesi, Ortodoks Kilisesi, Müslüman Cemaati, Katolik Kilisesi ve Yahudi Topluluğu’nun yanı sıra beşinci bir dini unsur olarak “anayasal kilise” haline gelmiştir. Kuzey Makedonya Birleşik Metodist Kilisesi’nin üye sayısına ilişkin tablolar da çalışmada yer almıştır. Birleşik Metodist inanlı sayısı ise istatistiklerde iki binin üzerinde verilir.

Anahtar Kelimeler:

The United Methodist Church Of North Macedonia
2021
Dergi:  
Dergiabant
Yazar:  
Özet:

In this article, the Evangelical Protestant movement is discussed in the historical context of the United Methodist Church’s transition to activity in North Macedonia and missionary work. It is intended to describe a mission work towards a particular geography, the achievement of an effective location of a non-country crown in Macedonia is one of the aspects that make the study of this subject difficult. The study covers a hundred-year period from 1922 to today, which was recognized as the official establishment date of the church in the region. First of all, the organization of the Methodist Church was described by taking over the resources of the Congregational Church. from the establishment II. The process until World War II. During the World War and afterwards, the church was developed. It was also noted that the name change, which the Unions and divisions in which the Mother Methodist Church lived in itself, reflects in the Methodist Church of Macedonia. The church, as long as the main church passed, was named the Methodist Bishop's Church of Macedonia between 1922-1939, the Methodist Church of Macedonia between 1939-1968, and the United Methodist Church of Macedonia from 1968 to today. As the title of the article, the name of the church is still used. The continuation of the study describes the process the church has lived from the independence of Macedonia to the present day. In 1999, the presidential election of Boris Trajkovsky, a member of the United Methodist Church, transformed the United Methodist Church of Macedonia into a legal institution. Trajkovsky's presidency's internal conflict with the Albanian minority was ended by the 2001 Ohri Framework Treaty. After the constitutional arrangement under the Ohri Treaty, the United Methodist Church, the Orthodox Church, the Muslim Community, the Catholic Church and the Jewish Community, as well as the fifth religious element, became the "anarchical church". The figures on the number of members of the United Methodist Church of North Macedonia were also included in the study. The unified Methodist believed number is more than two thousand in statistics.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Dergiabant

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 288
Atıf : 387
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini