Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 263
 İndirme 79
Yeşil Ürün İletişimi Kapsamında Tüketicilerin Yeşil Ürünlere Yönelik Algı ve Bilgi Düzeyleri
2019
Dergi:  
Communicata
Yazar:  
Özet:

1960’lardan bu yana artan çevre kirliliği ve yaşanan çevre felaketleri tüketicileri çevre konusunda daha hassas bir hale getirmiştir. Tüketimin sürekli teşvik edildiği günümüzde çevreye duyarlı tüketiciler, tüketim pratiklerinde çevreyi  göz önünde bulundurarak tüketimde bulunmaktadırlar. Bu araştırmanın temel amacı tüketicilerin yeşil ürünlere yönelik algılarını ve bilgi düzeylerini keşfetmektir. Tüketici tutumları üzerine gerçekleştirilen pek çok araştırma tüketicilerin çevreci ürünlere yönelik tutumları ile satın alma davranışı arasındaki boşluğun (gap) nereden kaynaklandığını araştırmıştır. Ancak araştırmalar çevreye duyarlı olan tüketicilerin neden yeşil tüketim gerçekleştirmediği konusunda ortak bir payda da buluşamamıştır. Bunun temel nedeni olarak yeşil tüketimin çok yönlü yapısı sebep gösterilebilir. Nitel araştırma yönteminin kullanıldığı bu çalışmada literatürden farklı olarak tüketicilerin yeşil ürün bilgisinin, organik gıdalar, doğada kolay çözünen poşetler ve enerji tasarruflu ev eşyaları ile sınırlı olduğu keşfedilmiştir. Araştırma bulgularına göre katılımcılar yeşil ürünlerin yeterince dikkat çekmediğini, ürün ambalaj ve etiketlerinin bilgilendirici olmadığını belirtmiştir. Özetle olarak katılımcılar yeşil ürünleri, pahalı, ulaşılması zor ve göz önünde olmayan ürünler şeklinde algılamaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Consumers Are Aware Of The Importance Of Green Products and The Importance Of Green Products
2019
Dergi:  
Communicata
Yazar:  
Özet:

Since the 1960s, increasing environmental pollution and experienced environmental disasters have made consumers more sensitive to the environment. Today, when consumption is constantly encouraged, environmentally sensitive consumers are in consumption taking into account the environment in consumption practices. The main objective of this research is to explore consumers’ perceptions and levels of knowledge about green products. Many research on consumer attitudes have investigated where the gap (gap) between consumer attitudes towards environmental products and purchasing behavior arises. However, research has not found a common share of why environmentally sensitive consumers don’t make green consumption. The main reason for this can be the diversified structure of green consumption. In this study, which uses the quality research method, it was discovered that, unlike literature, consumers’ knowledge of green products was limited to organic foods, easily soluble bags in nature and energy-saving household items. According to the research findings, participants pointed out that green products did not attract sufficient attention, the product packaging and labels were not informative. In short, participants perceive green products in the form of expensive, difficult to reach and unconsidered products.

Anahtar Kelimeler:

0
2019
Dergi:  
Communicata
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Communicata

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 210
Atıf : 1.046
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini