Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 28
 İndirme 5
“hiruharama’da” Adlı Öyküde Kadın Kavramı
2021
Dergi:  
Dede korkut uluslararası türk dili ve edebiyatı araştırmaları dergisi
Yazar:  
Özet:

Kadın ve erkek olarak sınıflandırılan bireylerin kadınlık rolleri ve erkeklik rolleri yaşadıkları toplumda önceden belirlenmiştir. Bireyler, kendilerine biçilen rolleri öğrenir ve bu kalıplara göre tutum ve davranışlarını ait oldukları cinsel kimliğin çerçevesine yerleştirirler. Çalışmada, Penelope Fitzgerald’in “Hiruharama’da” adlı kısa öyküsü kadın kavramı açısından cinsiyet ve toplumsal cinsiyet rolleri bağlamında incelenmiştir. Öyküye adını veren Hiruharama 1841-1907 yılları arasında bir İngiliz sömürgesi olan Yeni Zelenda'da kırsal bir yerleşim yerinin adıdır. Çalışmada incelenen öyküde Fitzgerald’in kadın varlığına olan duyarlılığı belirgin bir tutumdur ve kadınların çoğalmasının bir ihtiyaç olduğunu ince bir duyarlılıkla bir erkek karakter aracılığıyla iletmesi dikkat çekicidir. Öykü, Yeni Zelenda’ya işçi olarak yerleşen İngiliz Bay Tanner’ın karısının ikiz kız bebek doğurması hakkındadır. Sonuç olarak çalışmada kadın bağlamında biyolojik kimliğe, cinsiyet ve toplumsal cinsiyet rollerine göndermelerle incelen Fitzgerald’in kısa öyküsünde sömürülen bir ülkede kadının aile içindeki konumlanışının ve erkeklerdeki kadın algısının yansımalarının yanı sıra toplumun kadın rolüne yüklediği anlamlar sömürgecilik ile bağlantılı olarak feminist bir bakış açısıyla açıklanmıştır. Bu bağlamda çalışmanın edebiyata disiplinler arası bir katkı sağladığı düşünülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

A Woman In The Story Called "hiruharama"
2021
Yazar:  
Özet:

The female roles and the male roles of individuals classified as women and men are pre-defined in the society in which they live. Individuals learn the roles they have given and place their attitudes and behaviors according to these patterns in the framework of the sexual identity they belong to. In the study, Penelope Fitzgerald’s short story, “In the Harmony”, was studied in the context of gender and social gender roles in terms of women’s concept. Hiruharama is the name of a rural settlement in New Zealand, a British colony between 1841-1907. In the story studied in the study, Fitzgerald’s sensitivity to the female presence is a clear attitude, and it is remarkable that female reproduction is a need to be transmitted through a male character with a subtle sensitivity. The story is about the British Mr. Tanner's wife, who resides as a worker in New Zealand, giving birth to a twin girl baby. As a result, Fitzgerald's short story, which studies the biological identity, gender and social gender roles in the context of women in a country exploited, reflects the position of the woman in the family and the perception of the woman in men, as well as the meanings that society puts on the role of the woman in a colonial perspective. In this context, it is believed that the study contributes interdisciplinaryly to literature.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Dede korkut uluslararası türk dili ve edebiyatı araştırmaları dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 407
Atıf : 343
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini