Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 10
Resiliency and Culture: An Interdisciplinary Approach
2020
Dergi:  
Vestnik Rossijskogo Universiteta Družby Narodov: Seriâ Psihologiâ i Pedagogika
Yazar:  
Özet:

In recent years, the topics of psychosocial resiliency and cultural competency have been on the forefronts of many academic disciplines and human-care services. This article explores the meaning, nature, and function of resiliency and provides an overview of its foundational role and integrative place in the fields of psychology, pedagogy, physiology, psychotherapy, spirituality, and community. All these explorations and discussions are presented from a sociocultural and interdisciplinary perspective. Most areas of learning and spheres of knowledge could further be advanced if they continue to incorporate cultural resiliency into their basic training approaches and ongoing skillful apprenticeships. This article emphasizes that the essence and manifestation of resiliency is rooted, not only in individual traits or abilities, but also in the capital resources already stored in the larger community - in its cultural wealth and generational wisdom. Resiliency is both an innate capacity, with various dispositions that is dormant within people and groups, and a skill that is gradually learned, intentionally established, and consistently built-up and developed. Then, it will be readily applied as a way-of-life, natural tendency, refined asset, and potential drive or passion for higher-functioning and livelihood, especially in time of adversity, misfortune, and calamity. This article encourages the practice of cross-cultural competence and cross-disciplinary growth. It promotes multi-academic learning and collaboration in order to foster a comprehensive resiliency-training and a dependable approach for survival-coping. Also, this article encourages an enduring social awareness, a continuous emotional empowerment, and a relational respect coupled with cultural humility.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Vestnik Rossijskogo Universiteta Družby Narodov: Seriâ Psihologiâ i Pedagogika

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 875
Atıf : 196
Vestnik Rossijskogo Universiteta Družby Narodov: Seriâ Psihologiâ i Pedagogika