Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 29
 İndirme 2
Yetkilendirilmiş Yükümlü Statüsünün Uluslararası Pazarlama Açısından Değerlendirilmesi
2019
Dergi:  
Journal Of Social, Humanities And Administrative Sciences
Yazar:  
Özet:

Küreselleşme, teknolojinin inanılmaz boyutlardaki gelişimi ve rekabetin artmasının oluşturduğu etkiler iş ortamının hızlı bir şekilde değişimine neden olmuştur. Bu değişimler ticari hayatta yeni yaklaşımların ortaya konulması gerekliliği konusunda yöneticileri baskı altında tutmaktadır. İşletmelerin en büyük amacı ticari mallar ve hizmetler üretip bunları dünya pazarlarına hızlı bir şekilde ulaştırarak kar elde etmektir. Teknolojinin artması ve üretim teknolojilerindeki gelişim sayesinde artan üretim miktarları, rekabeti ileri seviyelere taşıması sebebi ile firmalar müşteri memnuniyeti kavramı üzerine odaklanmışlardır. Böyle bir rekabet ortamında üretilen malların hızlı bir şekilde müşterilere sunulması büyük önem arz etmektedir. Bu amaçla işletmelerimizin rekabet edebilirlik düzeylerini arttırmak amacı ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın 2014 yılında çıkarmış olduğu ve dünyada yaklaşık 106 devlette uygulanan Yetkilendirilmiş Yükümlü Statüsü, ürettiği ürünleri hızlı bir şekilde uluslararası pazarlara ulaştırmak isteyen firmalara önemli fırsatlar sunmaktadır. Belirli kriterlere sahip olan, gerek bilgi ve belgelerini gerekse eşyaların ve çalışanlarının güvenliğini sağlayan, belirli düzeyde mali yeterliliğe sahip olan firmalara verilen bu statü ile gümrük işlemlerinin daha hızlı yapılması imkânı sağlanmıştır. Bu düzenleme ile Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası almaya hak kazanan işletmeler, ürettikleri mallar için gerekli olan hammaddeleri hızlı bir şekilde sağlamaları ve üretilen malların hızlı bir şekilde dünya pazarlarına girişlerine olanak sağlanmıştır. Ayrıca bu statüye sahip olan firmaların lojistik maliyetlerinin azaltılması amaçlanmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

The Evaluation Of The Authorized Status Of The Competent From The International Marketplace
2019
Yazar:  
Özet:

The effects of globalization, the incredible technological development and the increased competition have led to a rapid change in the business environment. These changes hold the managers under pressure about the need for new approaches to the commercial life. The main objective of is to gain profits by producing commercial goods and services and delivering them quickly to the world markets. Thanks to the rise of technology and the development of production technologies, the increasing production quantities, the competition to advanced levels, the companies have focused on the concept of customer satisfaction. It is very important that the goods produced in such a competitive environment are quickly delivered to customers. The Authorized Compulsory Status, issued by the Ministry of Customs and Commerce in 2014 and implemented in approximately 106 countries around the world with the aim of increasing the levels of competitiveness of our, offers significant opportunities to companies who want to quickly deliver their products to international markets. With this status given to companies with certain criteria, which provide the safety of goods and employees, which need information and documents, and which have a certain level of financial qualification, it is possible to carry out customs transactions faster. With this regulation, companies entitled to obtaining the Authorized Compulsory Certificate are provided with the necessary raw materials for the goods they produce and the goods produced are allowed to enter the world markets quickly. It is also intended to reduce the logistics costs of companies with this status.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Journal Of Social, Humanities And Administrative Sciences

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.031
Atıf : 334
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini