Kullanım Kılavuzu
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 37
 İndirme 7
Türk Ceza Kanunu Kapsamında İnsan Ticareti Suçunun İncelenmesi
2021
Dergi:  
Uyuşmazlık Mahkemesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Çalışmayı oluşturan insan ticareti suçu ile korunan hukuksal fayda; ulusal ve uluslararası kamu düzeni ile suçun mağduru olan insanların maddi ve manevi bütünlükleri, şahsi özgürlüğü, insanların şeref ve haysiyeti, iş ve çalışma hürriyetleri, vücut bütünlükleri, genel sağlık ve ahlak gibi değerlerdir. Türkiye, insan ticareti suçunu başta “Sınıraşan Örgütlü Suçlara Karşı Birleşmiş Milletler Sözleşmesi” ile “Sınıraşan Örgütlü Suçlara Karşı Birleşmiş Milletler Sözleşmesine Ek İnsan Ticaretinin, Özellikle Kadın Ve Çocuk Ticaretinin Önlenmesine, Durdurulmasına Ve Cezalandırılmasına İlişkin Protokolü” olmak üzere uluslararası belgeleri kabul etmek ve Türk Ceza Kanunu(TCK) mevzuatı içerisine düzenlemek suretiyle hukuki yararlara cezai koruma sağlamıştır. İnsan ticareti suçu, TCK’nın 80’nci maddesinde düzenlenilmiştir. Çalışma ile TCK mevzuatı temelinde doktrin ve yargı kararları ışığında insan ticareti suçu incelenerek katkı sağlanmağa çalışılacaktır.

Anahtar Kelimeler:

The Turkish Criminal Code On Human Trafficking
2021
Yazar:  
Özet:

The legal benefit of human trafficking that forms the work is protected by crime; national and international public order and the values such as the material and spiritual integrity of the victims of the crime, personal freedom, the honor and dignity of the people, the freedom of work and work, the integrity of the body, the general health and morality. The United Nations Convention Against Borderly Organized Crimes (UNCITRAL) and the United Nations Convention Against Borderly Organized Crimes (UNCITRAL) and the United Nations Convention Against Borderly Organized Crimes (UNCITRAL) and the United Nations Convention Against Borderly Organized Crimes (UNCITRAL) and the United Nations Convention Against Borderly Organized Crimes (UNCITRAL) and the United Nations Convention Against Borderly Organized Crimes (UNCITRAL) and the United Nations Convention Against Borderly Organized Crimes (UNCITRAL) and the United Nations Convention Against Borderly Organized Crimes (UNCITRAL) and the United Nations Convention Against Borderly Organized Crimes (UNCITRAL). The crime of human trafficking is regulated in Article 80 of the TCK. The study and the TCK legislation will try to contribute by investigating human trafficking crimes in the light of the doctrine and judicial decisions.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar






Benzer Makaleler
Uyuşmazlık Mahkemesi Dergisi

Alan :   Hukuk

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 349
Atıf : 1.064
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini