Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 55
 İndirme 23
The Yiddish Self Of The North American Poet Richard Fein
2019
Dergi:  
HUMANITAS - Uluslararası Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, Kuzey Amerikalı şair Richard Fein’ın At the Turkish Bath [Türk Hamamı’nda]  adlı eserindeki şiirleri incelemeyi amaçlıyorum. Analizlerimde, bilişsel şiirbilimsel bir bakış açısı izlemeyi amaçlıyorum, çünkü İsrailli dilbilimci ve bilişsel bilimci Reuven Tsur’un “Bilişsel Şiirbilim” kuramı (1992), metaforlar gibi anlam karmaşalarının çözüldüğü ve şiirlerin doğru anlaşılmasını sağlayan bilişsel işlev zorunluluklarına bağlı oan bilişsel süreçlere dayanır. Bu kitap Yidiş kültürünün güzel bir temsilcisidir. Ben şairin Yahudi ve Yidiş kimliğini kullandığı metaforlar ve metonimiler gibi bilişsel kelime sanatları aracılığıyla keşfetmek niyetindeyim. Şair bazı Yidiş kelimeler kullanır ve İngilizce şiirine bazı Yahudi kültürüne özgü öğeler katar. Kısacası, şairin kişiliğinin oluşum ve tasvirini At the Turkish Bath [Türk Hamamı’nda] adlı eserinde her ikisi de şairin kimlik ve kişiliğini Gestalt-türü bir yaklaşımla anlamak için en iyi estetik kaynak olan kelime sanatlarıyla ve bunların bilişsel şiirbilimdeki sınıflandırmalarına göre yorumlarından keşfetmeyi amaçlıyorum. Ayrıca, Richard Fein’ın Yidiş ve Kuzey Amerikalı kimliklerini şairin “My World of Yiddish” [“Benim Yidiş Dünyam”] ve “The Yiddish Poet Yankev Glatshteyn Visits Me in the Coffee Shop” [“Bir Kahvecide Yidiş Şair Yankev Glatshteyn Beni Ziyaret Eder”] başlıklı iki şiirinin bilişsel şiirbilimsel analizleri ile keşfederek, Kuzey Amerika Yahudi kültürü hakkında konuşacağım. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






HUMANITAS - Uluslararası Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 460
Atıf : 628
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini