Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 23
 Görüntüleme 38
 İndirme 2
Türkiye'de İş Kazaları: Avrupa Birliği Ülkeleri Bağlamında Bir Değerlendirme
2018
Dergi:  
OPUS Toplum Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Geçmişten günümüze iş kazaları hem gelişmekte olan ülkeler, hem de gelişmiş ülkelerde küresel bir sorun olarak varlığını devam ettirmektedir. Özellikle yaşanan iş kazaları sonucunda çalışanların geçici ya da sürekli olarak çalışma gücünden yoksun kalmaları veya yaşamlarını kaybetmeleri, ülkeleri iş kazalarını önlemeye ya da en aza indirgemeye yönelik çeşitli tedbirler almaya itmektedir. Bu çalışmanın amacı, Avrupa Birliği (AB) ülkeleri ve Türkiye’de meydana gelen iş kazalarının karşılaştırılarak, Türkiye’de iş kazaları konusunda değerlendirmeler yapmaktır. Çalışmada Türkiye ile ilgili veriler Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) istatistik yıllıklarından, AB ülkeleriyle ilgili veriler ise AB İstatistik Ofisi’nden (EUROSTAT) derlenmiştir. Türkiye’de meydana gelen ölümcül iş kazalarının sayısı, AB ülkelerine kıyasla oldukça yüksektir. 2014 yılı verilerine göre Türkiye’de meydana gelen ölümcül iş kazası oranı (100 bin işçi başına) AB’de meydana gelen ölümcül iş kazası oranının yaklaşık 6,7 katıdır. Yapılan incelemeler doğrultusunda, Türkiye’de özellikle ölümcül iş kazalarının önlenmesi noktasında alınan tedbirlerin henüz yeterli olmadığı görülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Work Accidents In Turkey: An Evaluation In The Context Of The European Union Countries
2018
Yazar:  
Özet:

From the past to today, work accidents continue to exist as a global problem both in developing countries and in developed countries. Particularly as a result of work accidents, workers are temporarily or permanently deprived of working ability or lose their lives and countries are urged to take precautions to prevent or minimize work accidents. The purpose of this study is to make assessments on work accidents in Turkey by comparing work accidents in European Union and Turkey. In the study data related to Turkey Social Security Institution (SGK) from annual statistics, and data on the EU countries from the EU Statistical Office (Eurostat) has been compiled. The number of fatal work accidents in Turkey is quite high compared to EU countries. According to data from 2014, the rate of fatal work accidents in Turkey compared to the rate of fatal accidents at work occurred in the EU is more than 6.7 times. In line with the findings,  particularly the measures taken at the point of prevention of fatal occupational accidents are seen as not yet sufficient in Turkey.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








OPUS Toplum Araştırmaları Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.934
Atıf : 11.549
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini