Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 26
 İndirme 1
Türkiye’de İyi ve Kötü İşler: Genç Çalışanlar Üzerinden Bir Analiz
2022
Dergi:  
Sosyoekonomi
Yazar:  
Özet:

Dünya geneline benzer biçimde Türkiye’de de yetişkin çalışanlara göre gençler, iş ve çalışma koşulları açısından dezavantajlı durumdadır. Bu çalışmanın amacı, gençlerin çalıştıkları işlerin kalitesini “Tabakalı İşgücü Piyasası Kuramı” üzerinden analiz etmek ve bir durum tespiti yapmaktır. Araştırmada, ilgili kurama uygun biçimde işler ‘iyi ve kötü iş’ olarak ayrılmış, analizler 2019 TÜİK Hanehalkı İşgücü Anketi Mikro Veri Seti (HİAMVS)’nden yararlanılarak yapılmıştır. Çalışmada, genç nüfus ILO’nun “Gençler için Küresel İstihdam Eğilimi Raporları”na benzer biçimde, 15-29 yaş olarak belirlenmiştir. Probit model bulguları, kuramı destekleyecek biçimde işlerin tabakalaştığını göstermektedir. Bulgulara göre, gençlerin sosyo-demografik özellikleri, çalıştıkları sektör, meslekleri, yaşadıkları bölge iyi işte çalışma olasılığını anlamlı düzeyde etkilemektedir.

Anahtar Kelimeler:

Good and Bad Jobs In Turkey: An Analysis On Young Employees
2022
Dergi:  
Sosyoekonomi
Yazar:  
Özet:

Young people are at a disadvantage in terms of work and working conditions compared to adult workers in Turkey as in the rest of the world. This study analyses the quality of the jobs that young people are employed in through the “Labour Market Segmentation Theory” and assesses the factors affecting this situation. This framework divided jobs into 'good' and 'bad' jobs following the relevant theory. The 2019 TUIK Household Labour Force Survey Micro Data Set (HIAMVS) is utilized in the analysis. The young population range is a 15-29 age group, similar to ILO's “Global Employment Trends for Youth” reports. Probit model results indicate that jobs are segmented, supporting the theory. According to the findings, the socio-demographic characteristics of young people, the sector they work in, their occupation, and the region they live in significantly affect the probability of employment in a good job.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Sosyoekonomi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 916
Atıf : 4.251
Sosyoekonomi