Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 157
 İndirme 3
Anonim Şirkette Çıplak Pay Haczinin Ticaret Siciline Tescil Sorunu
2017
Dergi:  
Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Anonim şirketlerde çıplak payların haczi pay sahiplerine, payı devralan üçüncü kişilere ve alacaklılara etki eden bir konudur. Çıplak payın haczinin İİK m. 94’te yazılı olduğu şekilde ticaret siciline tescilinde kanun koyucunun amacının belirlenmesi, tescilin üçüncü kişilere etkisini açıklamaya yarar. Çıplak payların ticaret sicili açısından hukuksal durumunun tespiti pay sahipleri, pay senetlerini devralanlar ve pay sahiplerinin alacaklılarının hukuki konumlarını belirlemeye yardımcı olur. Zira pay sahipliği ve pay senetleri özellikle anonim şirketlerde hak ve yükümlülükler bağlamında hukuksal açıdan önemli bir yere sahiptir. Bu makalede, çıplak payların haczinin icra dairesi tarafından ticaret siciline tescil edilmek üzere bildirilmesi tescilin etkileri, doktrin, yabancı hukuk, kanun koyucunun amacı, İİK, kavramsal açıklamalar ve bağlantıları gözetilerek açıklanmıştır

Anahtar Kelimeler:

“the Registration Of The Distrant Of Uncertificated Securities In Joint Stock Company To Trade Registry” Issue
2017
Yazar:  
Özet:

The distraint of uncertificated securities in joint stock companies is an issue which affects on shareholders, third party who is assignee of share and creditor. Determining the purpose of legislator on registration of the distrant of uncertificated securities to Trade Registry as written in § 94 EBC (The Execution and Bankruptcy Code) helps to define the effect of registration on third party. Determining the position of uncertificated securities in registration law helps to determine shareholders, assignee of share certificates and creditors of shareholders. Share ownership and share certificates have an important position especially in joint stock companies in the context of right and obligation. In this article reporting the distraint of uncertificated securities by the execution office to the Trade Registry for registration therein explained by effects of registration, doctrine, foreign law, the purpose of legislator, EBC (The Execution and Bankruptcy Code), cognitive instructions and its connections.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi

Alan :   Hukuk

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 180
Atıf : 433
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini