Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 33
 Görüntüleme 104
 İndirme 44
Finansal Piyasa Volatilitesi ve Ekonomi
2006
Dergi:  
Ankara Üniversitesi SBF Dergisi
Yazar:  
Özet:

Son yıllarda finansal piyasaların önemi artmış ve bu piyasalarda meydana gelen değişiklikler daha yakından izlenir hale gelmiştir. Bu nedenle finansal değişkenlerin volatilitesinin neden belirli düzeylerin üzerine çıktığı akademik çevreler için önemli bir araştırma konusu olmuştur. Yüksek volatilite, kısa süre içinde değişkenlerin değerlerinin belirli bir ortalamadan uzaklaşması anlamına gelmektedir. Yatırımcı için olumsuz nokta, bu ani iniş ve çıkışların belirli bir temel nedene bağlı olmamasıdır. Bu ise özellikle küçük yatırımcı üzerinde olumsuz etkiler doğurarak piyasadan uzaklaşmalarına neden olur. Bu bağlamda volatilitenin kaynaklarının araştırılması ve bunun ekonomideki temel gelişmelerden ne denli etkilendiğinin irdelenmesi, diğer gelişmekte olan finansal piyasalarda olduğu gibi ülkemiz için de önemlidir. Bu çalışmada finansal volatilite, hisse senetleri ve döviz kuru dikkate alınarak incelenmektedir. Ayrıca çalışmada, İMKB Ulusal 100 kapanış fiyatları ve TL/Dolar satış fiyatı kullanılarak Türkiye'deki finansal volatilite tahmin edilmeye çalışılmıştır. Dolar kuru için uygun volatilite denklemi ARCH(2) modeli ve İMKB100 için uygun volatilite denklemi ise GARCH(1,2) modeli bulunmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Ankara Üniversitesi SBF Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.052
Atıf : 8.118
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini