Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 19
 İndirme 9
Uluslararası İlişkilerde Yeşil Yolculuk: Bir Güvenlik Sorunu Olarak Küresel İklim Değişikliği ve İklim Mülteciliği
2023
Dergi:  
Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

İklim değişikliği hızlı nüfus artışı, kentleşme, sanayileşme ve artan sera gazı salınımları gibi pek çok faktörün bir araya gelmesi sonucu dünyanın en büyük sorunlarından biri haline gelmiştir. Bu durum, çevresel güvenlik kapsamında uluslararası güvenlik açısından tehdit oluşturmaktadır. İklim değişikliği, aynı zamanda insanların doğal yaşam alanlarını terk etmek zorunda kalmalarına da neden olmaktadır. Özellikle küresel iklim değişikliğinin meydana getirdiği etkiler, iklim mülteciliği konusunda endişeleri artırmaktadır. Yükselen deniz seviyeleri, sıcaklıkların artması ve sıklıkla yaşanan doğal afetler, su kaynaklarının azalması ve kirlenmesi, çölleşme gibi çevresel güvenlik sorunları insanların hayatlarını tehlikeye sokarak toplumsal çatışmalara neden olma potansiyeli taşımaktadır. Çalışmada Soğuk Savaş sonrası güvenliğin yaşadığı dönüşüm yeşil teorinin sunduğu perspektif üzerinden çevresel güvenlik kapsamında incelenmiş ve küresel iklim değişikliği ile iklim mülteciliğinin güvenlik sorunu olarak çatışma potansiyeli taşıdığı sonucuna ulaşılmıştır. Bütün bunlar yapılırken yeşil teorinin sunduğu bakış açısıyla çevresel bozulmaların iklim değişikliğini ve iklim göçlerini etkilediği ve bu durumun somut örnekler üzerinden bir güvenlik sorunu olduğu savında bulunulmuştur. Çalışma nitel bir yöntemle oluşturulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Green Journey In International Relations: Global Climate Change and Climate Refugees As A Security Issue
2023
Yazar:  
Özet:

Climate change has become one of the world’s biggest problems as a result of various factors such as rapid population growth, urbanization, industrialization, and increasing greenhouse gas emissions. This situation poses a threat to international security in terms of environmental security. Climate change also forces people to leave their natural habitats. In particular, the effects of global climate change have raised concerns about climate refugees. Environmental security problems such as rising sea levels, increasing temperatures and frequent natural disasters, depletion and pollution of water resources, desertification, etc., have the potential to endanger people’s lives and cause social conflicts. This study examines the transformation of post-Cold War security in the context of environmental security through the perspective offered by green theory, and concludes that global climate change and climate migration carry conflict potential as a security problem. While all this is being done, it is claimed, from the perspective provided by green theory, that environmental degradation affects climate change and climate migration, and that this situation is a security problem based on concrete examples. The study is based on a qualitative method.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.639
Atıf : 9.287
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini