Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 8
Optimization of Monopole Consecutive Square-Shaped Patch Antenna with ANN for Wireless Communicaton Systems
2023
Dergi:  
El-Cezeri Journal of Science and Engineering
Yazar:  
Özet:

In recent years, Artificial Neural Network (ANN) applications in antenna structures have gained significant traction due to their potential to reduce design and calculation times, offering optimization and prediction capabilities. This study introduces a novel monopole patch antenna design featuring a consecutive square-shaped broadband microstrip-line-fed antenna. The proposed antenna exhibits an impressive impedance bandwidth of 68% (1.55 - 2.82 GHz), a remarkable return loss of -47.25 dB, and a directivity gain of 2.77 dBi. Simulation studies were conducted using CST™ Studio Suite electromagnetic simulation software. The ANN model developed based on feed-forward backpropagation demonstrates exceptional agreement with the simulation results, showcasing an accuracy of 99.61805% and performing 2769.231 times faster. With advancing technology, ANNs present an effective solution for addressing complex antenna design challenges arising from escalating data rate requirements and uninterrupted data transmission. These results open promising avenues for further advancements in antenna design aided by ANN applications.

Anahtar Kelimeler:

0
2023
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








El-Cezeri Journal of Science and Engineering

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 697
Atıf : 1.393
El-Cezeri Journal of Science and Engineering