Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 32
 İndirme 15
Yurt Disi Turkleri̇n Si̇yasal Katiliminda Yurt Disi Seci̇m Cevresi̇: Ni̇ci̇n ve Nasil
2021
Dergi:  
Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Siyasal katılım konusu yurt dışı Türkleri ilgilendiren önemli başlıklar arasında yer almaktadır. Büyük çoğunluğu Avrupa ülkelerinde yaşayan Türklerin bu ülkelerde siyasal katılımı henüz yerel düzeyde kalmaktadır. Türkiye seçimlerinde oy kullanma durumunda ise son yıllarda önemli gelişmeler yaşanmaktadır. Yurt dışı Türklerin Türkiye seçimlerinde siyasal katılım sürecine odaklanılan bu çalışmada, tarihsel süreç içerisinde yurt dışı Türklerin siyasal katılım tecrübelerine değinilmekte, akabinde de Fransa ve İtalya örneklerinde yurt dışı vatandaşlarının siyasal katılımına imkân veren kurumsal yapılara ve düzenlemelere yer verilmektedir. Bu çalışma; geçmiş yıllarda da sınırlı olarak gündeme gelen yurt dışı seçim çevresi kurulması önerisinin önemine değinmekte ve nüfus yoğunlukları göz önüne alınarak başta Batı Avrupa ülkeleri olmak üzere ilgili ülke ya da bölgeleri kapsayacak şekilde güncel bir teklif getirmektedir. Çeşitli zorlukları bünyesinde barındıran yurt dışı seçim çevresinin yurt dışı Türklerin siyasal katılımını işlevsel hale getirmesi ve anavatanla bağların kuvvetlendirilmesi açısından önemli avantajları olduğu varsayılmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

The Overseas Election District In The Political Participation Of Turks Abroad: Why and How
2021
Yazar:  
Özet:

The issue of political participation is among the important topics for that concern Turks abroad. The political participation of Turks, most of whom live in European countries, remains at the local level in these countries. However, voting issue in Turkey elections experiencing important developments in recent years. This study that focused on the political participation process of the Turks abroad in Turkey elections at the historical process is referred to the Turkish political participation experience. After that, examples of institutional structures and regulations that ensure the political participation of citizens abroad from France and Italy are given. This study emphasizes the importance of the suggestion to establish overseas election district which was came up agenda in previous years. And it makes an up-to-date suggestion to cover the relevant country or regions, especially the Western European countries, considering the population density. It is assumed that this proposal, which contains various difficulties, will have significant advantages in functionalizing the political participation of Turks abroad and strengthening their ties with the homeland.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.005
Atıf : 4.620
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini