Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 11
 İndirme 2
XII. YÜZYILA KADAR TÜRKÇE ESERLERDE METHİYE GELENEĞİ VE ŞAİR-HÜKÜMDAR İLİŞKİLERİ
2021
Dergi:  
Türkbilig
Yazar:  
Özet:

Bu Çalışmada edebiyatta övgü geleneğinin tarihine kısa bir bakışla Türk edebiyatının ilk yazılı örneklerinden Orhun abideleri, eski Uygur metinleri ve Karahanlı dönemi eserlerindeki hakan sevgisi ve hakana övgü çeşitli yönleriyle incelenerek araştırma kapsamına alınmıştır. Hakan ve hükümdarların övülme sebepleri, övgü türünün özellikleri, işleniş şekli, konuları, yazılma sebepleri, hükümdar- şair ilişkileri dönemin özellikleri gözününde bulundurularak sosyal yönleriyle incelenmeye çalışılmıştır. Bu esnada Türk edebiyatında sonraki dönemlerde ortaya konan methiye edebiyatı ile de zaman zaman paralellikler kurulmuştur. Çalışma, var olan bir durumu belge incelemeye dayalı bir biçimde betimlediği için nitel veri analizi tekniklerinden yararlanılarak gerçekleştirilen tarama modelinde betimsel bir çalışmadır.

Anahtar Kelimeler:

by XII. Traditional and religious relationships in Turkish works to the century
2021
Dergi:  
Türkbilig
Yazar:  
Özet:

In this study, with a short look at the history of the praise tradition in literature, the first written examples of Turkish literature were taken into the research scope by studying the Orhun abidels, ancient Uyghur texts and the various aspects of Hakan love and Hakan praise in the works of the Karahanlı era. The reasons for praise of the Hakan and the rulers, the characteristics of the type of praise, the form of processing, the subjects, the reasons for writing, the relationships of the rulers and the poets were tried to be studied with their social aspects, taking into account the characteristics of the period. At this time, parallels were established with the methical literature that appeared in the subsequent periods in Turkish literature. The study is an imaginary study in the scan model carried out using the quality data analysis techniques as it depicts an existing situation in a form based on document examination.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Dergi:  
Türkbilig
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Türkbilig

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 626
Atıf : 2.541
Türkbilig