Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 24
 İndirme 7
 Sesli Dinleme 2
Öğretmen Görüşlerine Göre Okul Müdürlerinin Kapsayıcı Liderlik Düzeylerinin Okul İklimine Etkisi: Ordu İli Örneği
2022
Dergi:  
Route Education and Social Science Journal
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma ile öğretmen görüşlerinden yola çıkarak okul müdürlerinin kapsayıcı liderlik düzeylerinin okul iklimine etkisini belirlemektir. Araştırmanın evrenini Ordu ili; örneklemini ise Ulubey, Merkez, Perşembe ilçelerinde 2022-2023 iş yılında MEB’e bağlı eğitim kurumlarında görev yapan 224 öğretmen oluşturmaktadır. Örneklemi oluşturan öğretmenler kolay ulaşılabilir örnekleme yöntemi ile belirlenmiştir. Araştırmanın amacına ulaşmak için araştırmacılar tarafından geliştirilmiş 6 sorudan oluşan Demografik Bilgi Formu, Sürücü ve Maslakçı (2021) tarafından Türkçeye uyarlanmış Kapsayıcı Liderlik Ölçeği ve Canlı, Demirtaş ve Özer (2018) tarafından geliştirilen Okul İklimi Ölçeği gerekli izinler alındıktan sonra kullanılmıştır. Örnekleme ölçek formları internet üzerinden bilgi toplamak için kullanılan programlar aracılığıyla ulaştırılmıştır. Elde edilen veriler SPSS paket programı ile analiz edilmiştir. Araştırmadan çıkan sonuçlar şunlardır: Öğretmen algılarına göre okul müdürünün kapsayıcı liderlik düzeyi ile okul iklimi arasında pozitif yönde ve güçlü düzeyde (r= ,700) bir ilişki vardır. Okul müdürünün kapsayıcı liderlik düzeyinin öğretmenin cinsiyet, görev yapılan kurum türü, eğitim durumu ve mesleki kıdem değişkenlerinde istatistiksel olarak anlamlı düzeyde farklılaşmalar oluşturmamakta ancak yaş ve mevcut kurumda hizmet süresi değişkenleri öğretmen algılarında anlamlı farklılaşmalara neden olmaktadır. Öğretmenlerin okul iklimi algıları öğretmenin cinsiyet, yaş, görev yapılan kurum türü, mevcut kurumda hizmet süresi ve mesleki kıdem değişkenlerinde istatistiksel olarak anlamlı düzeyde farklılaşmalar oluşturmamakta ancak öğretmenin eğitim durumu değişkeni okul iklimi algısında anlamlı farklılaşmalara sebep olmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

According To The Teachers’ Opinions, The Impact Of The Captive Leadership Levels Of The School Officers On The School Climate: Army Example
2022
Yazar:  
Özet:

This study is aimed at determining the impact of the comprehensive level of leadership of school managers on the school climate. The universe of the research is Army, and the sample is made up of 224 teachers who work in the educational institutions associated with MEB in the work year 2022-2023 in the districts of Ulubey, Central, Thursday. The teachers who make the sample are determined by the easy-to-access sample method. The Demographic Information Form, which consists of 6 questions developed by researchers to the purpose of the study, was used after the required permissions were obtained by Driver and Maslakçı (2021) and the Cover Leadership Scale developed by Live, Demirtaş and Özer (2018) and the School Climate Scale developed by Live, Demirtaş and Özer. Example scale forms are transmitted through the programs used to collect information through the Internet. The data received was analyzed with the SPSS package program. The results of the study are: According to the teacher's perception, the school manager has a relationship between the comprehensive leadership level and the school climate in a positive direction and a strong level (r= ,700). The comprehensive level of leadership of the school manager does not create differences in the gender of the teacher, the type of institution in charge, the educational status and the professional postgraduate variables in a statistically significant level but the age and service time variables in the current institution cause significant differences in the teacher perceptions. Teachers' perception of school climate does not create statistically meaningful differences in the teacher's gender, age, type of institution in charge, time of service in the current institution and variables of professional background, but the teacher's educational status changes cause meaningful differences in the perception of school climate.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Route Education and Social Science Journal

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 2.706
Atıf : 1.291
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini