Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 1
Tarihî Türk Lehçelerinin Ses Bilgisi (2023), Ed. Hunutlu, Ümit - Y. Çal, Gül - Eskşioğlu, Serap, Ankara: Akçağ Yayınları, 495 S., Isbn: 978-605-342-791-9.
2023
Dergi:  
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Ses, ciğerlerden gelen havanın ses yolunun herhangi bir noktasında boğumlanmasıyla meydana gelen ve yayılarak bir ünlü olarak ya da bir ünlü ile beraber idrak edilen titreşimlerdir ve bu titreşimden hareketle ünlü-ünsüz birleşmesiyle bir araya gelen sesler, dilde iletişimi sağlamak amacıyla anlamlı biçimler oluştururlar. Ses bilgisi ise bir dilin seslerini boğumlanma nitelikleri, oluşumları, kelime içindeki konumları, görevleri ve maruz kaldıkları değişimler bakımından inceleyen dil bilimi alanıdır. Dolayısıyla seslerin dilin temelini oluşturması yönü dikkate alındığında, ses bilgisi alanının dil bilimdeki en önemli çalışma alanlarından birisi olduğunu söylemek yanlış olmaz. Bugüne dek seslerin oluşması, algılanması, çözümlenmesi, birleşmesi, çeşitleri ile ilgili ses olaylarını inceleyen pek çok müstakil çalışma yapılmıştır. Ancak tanıtımı yapılacak olan söz konusu kitaba kadar Tarihi Türk lehçeleri kapsamında daha öncesinde toplu bir ses bilgisi değerlendirmesi yapılmamıştır. Nitekim kitabın amacı da Türkçenin tarihi lehçelerinin ses bilgisi özelliklerinin bir arada sunulmasıdır. Bu yazıda da söz konusu kitabın içeriği hakkında bilgi verilmesi amaçlanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

0
2023
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 161
Atıf : 420
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini