Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 9
 İndirme 2
Kelam ve Felsefe Açısından Nübüvvet
2021
Dergi:  
İlahiyat Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Evrenin yaratılışından bu yana her çağda insan ve insan toplulukları yaşamını sürdüre gelmiştir. Yaşamın ve insanların bir arada bulunmasının doğal sonucu olarak da her zaman inanılan bir takım inanç veya yapılagelen bir takım ritüeller bulunmuştur. İnsanı yaratan ve insanlığın hayatına yön veren yüce Allah, en başta kusursuz bir düzen kurarak akıl sahiplerine yaşamış oldukları yerin, bir yaratıcının eseri olduğunu anlatmıştır. İnsanlık değişerek ve gelişerek ilerlemesini sürdürürken maddi olarak farklılaşmalar yaşadığı gibi manevi olarak da bir takım tercihler yapmışlardır. İnsanın iradesi olması bakımın-dan iyiye yönelebildiği gibi kötüye de yönelmiş ve bu çerçevede bir düzen oluşturma çabası içerisinde olabilmiştir. İşte bu durumda yüce Allah, insanlığın bu gidişatına peygamberler göndererek iyiye, doğruya ve güzele yöneltme bağlamında bir yol çizmiştir. Gönderilen peygamberlerin de hikmet gereği insanlardan olup insanlara güzel örnek olabilmesi amaçlanmıştır. Bir takım insanların öncelikle yaratılan bu düzene inanıp bundan yola çıkarak bir yaratıcının var-lığını kabul ederek, gönderilen elçilere inanması, bu elçilerin de gösterdikleri yolun doğru, güzel ve iyi olduğunu aklen ve kalben kabul etmeleri zor olmamıştır. Diğer bir yandan da iradesini yaratılış fıtratının dışında kullanıp doğruyu bulmada zorlanan ve bir takım insani heva ve heveslerle oluşturulmuş geleneğe körü körüne inanan, bu yönde de bir inanç geliştirmiş olanların, gönderilen peygambere inanması ve ona uyması zor olmuştur. Bu durumda yüce Allah, peygamberi kabul etmede zorlanan insanlara apaçık görünen, anlamak için ayrı bir çabaya gerek duyulmayan olağanüstü olaylar göstererek bu düzeni yaratanın ve elçiyi gönderenin aynı varlık olduğunu ispat etmiştir.

Anahtar Kelimeler:

In Terms Of Literature and Philosophy.
2021
Yazar:  
Özet:

Since the creation of the universe, human and human communities have continued to live in every age. As a natural result of life and people’s reunification, there has always been a set of beliefs or a set of rituals. The great God who created man and directed the life of mankind, has told them that the place where they have lived by creating a perfect order in the beginning is the work of a creator. Humanity continues to evolve and evolve, while they have made a number of spiritual preferences as they have experienced material differences. The human will, as it can be from care to good, is also directed to evil, and in this framework it can be in an effort to create an order. In this case, the Supreme God has directed the way to the good, to the right and to the good, by sending the prophets to this journey of mankind. The Prophet (peace and blessings of Allah be upon him) is the one who gives good knowledge to the people, and the one who gives good knowledge to the people. It was not difficult for a group of people to believe in this first-created order and to accept the existence of a creator, and to believe in the sent messengers, and to accept in their mind and in their heart that the path they show is right, beautiful and good. On the other hand, those who use their will outside the fate of creation and have been hard to find the truth, and who blindly believe in the tradition created by a number of human heavens and aspirations, and who have developed a faith in this direction, have been difficult to believe and follow the messenger sent. In this case, the great God has proved that the creator and the messenger are the same being by showing extraordinary events that appear obvious to the people who are forced to accept the messenger, which do not require a separate effort to understand.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








İlahiyat Araştırmaları Dergisi

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 382
Atıf : 411
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini