Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 52
 İndirme 12
Covıd-19 Pandemisi Sürecinde Fen Bilimleri Öğretmen Adaylarının Öğretmenlik Uygulaması Dersi ile İlgili Görüşleri
2021
Dergi:  
International Journal Of Eurasia Social Sciences
Yazar:  
Özet:

Bu araştırma Fen Bilgisi öğretmen adaylarının, uygulama rehber öğretmenlerinin ve akademisyenlerin Yeni Tip Coronavirüs (Covid-19) nedeniyle ara verilen öğretmenlik uygulaması dersi ile ilgili görüşlerini belirlemek amacıyla yapılmıştır.  Araştırma 2019-2020 eğitim-öğretim döneminde Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Eğitim Fakültesinde öğrenim gören sekiz fen bilimleri öğretmen adayı, sekiz uygulama öğretim elemanı, sekiz uygulama rehber öğretmeniyle yürütülmüştür. Araştırmada nitel olgubilim (fenomenoloji) modeli kullanılmıştır. Verilerin elde edilmesinde eğitime uzaktan devam eden fen bilimleri öğretmen adaylarına Öğretmenlik Uygulaması dersinde edinmeleri gereken mesleki yeterlilikler ve süreçte yaşadıkları zorluklara yönelik yarı yapılandırılmış sekiz açık uçlu soru, yarı yapılandırılmış sekiz açık uçlu soru rehber öğretmenlere ve yarı yapılandırılmış sekiz açık uçlu soru da Öğretim elemanı akademisyenlere yöneltilmiş ve sonra cevaplar analiz edilmiştir. Araştırmadan elde edilen bulgulara göre uygulama öğretim elemanları, bu salgınının ayrım yapılmaksızın bütün branşları etkilediğini, öğrencilere gerekli desteği veremediklerini vurgulamışlardır.  Yüksek Öğretim Kurumu’nun öğretmen adaylarına sunduğu kaynak ve imkânların da yetersiz olmasından dolayı uygulamalı bir ders olan Öğretmenlik Uygulaması dersinin daha verimli olması adına bu dersin telafisinin yapılması gerektiğini önermişlerdir. Fen Bilgisi öğretmen adayları, örgün devam edilemeyen öğretmenlik uygulaması dersinin bu şekliyle yürütülmesinin meslek hayatlarında kendileri için bir dezavantaj oluşturacağını, öğretmenlik uygulaması dersi için verilen ödev ve proje çalışmalarını verimli bulduklarını, uzaktan eğitimin yetersiz olduğunu, dersin telafisinin yapılması gerektiğini ifade etmişlerdir. Çoğu zaman uzaktan eğitim derslerine katılamamalarına rağmen bu süreçte yaşadıkları zorlukların üstesinden gelmede daha çok üniversitedeki öğretim elemanlarının kendilerine yardımcı olduğunu belirtmişlerdir. Benzer şekilde uygulama rehber öğretmenleri öğretmenlik uygulaması dersini formal yolla alamayan fen bilimleri öğretmen adaylarının meslek hayatında yetersiz olacaklarını, meslek hayatlarında öğrencilerle iletişim kurmakta zorlanacaklarını ve dersin telafisinin yapılması gerektiğini vurgulamışlardır.

Anahtar Kelimeler:

Covid-19 Pandemis In The Covid-19 Pandemis In The Covid-19 Pandemis In The Covid-19 Pandemis In The Covid-19 Pandemis In The Covid-19 Pandemis In The Covid-19 Pandemis In The Covid-19 Pandemis
2021
Yazar:  
Özet:

This research was carried out to identify the opinions of Science Knowledge teachers candidates, practice guides teachers and academics about the teaching practice course interrupted due to the New Type Coronavirus (Covid-19) .  The research was carried out with eight science teachers candidates, eight practice teachers, eight practice teachers and eight practice guide teachers who studied at the Faculty of Education of the University of Prague in the 2019-2020 educational-learning period. In the study, a phenomenological model was used. In obtaining the data to the training from a distance continuing science teachers candidates need to acquire in the teaching application course professional qualifications and the challenges they experience in the process half-structured eight-open end questions, half-structured eight-open end questions guide teachers and half-structured eight-open end questions were also directed to the teaching element academics and then the answers were analyzed. According to the findings obtained from the research, the practical teachers have emphasized that this epidemic affects all branches without discrimination, and that they cannot provide the necessary support to students. The Higher Education Institution has suggested that the remuneration of this course should be made in order to be more efficient, which is an practical course because of the lack of resources and possibilities offered by the teachers candidates. Scientific Knowledge teachers candidates have expressed that the course of teaching practice that cannot be continued on a daily basis will be a disadvantage for themselves in the professional life, they have found the tasks and project work given for the course of teaching practice efficient, the distance education is insufficient, the course must be compensated. Although they often do not participate in distance learning courses, they pointed out that more teachers at the university have them to overcome the difficulties they encounter in this process. Similarly, the practice guide teachers have emphasized that teachers who do not formally have the course of teaching practice will be insufficient in the professional life, they will have difficulty communicating with students in the professional life, and that the course must be compensated.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






International Journal Of Eurasia Social Sciences

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 864
Atıf : 1.884
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini