Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 3
 İndirme 1
Faaliyet Giderlerinin Firma Kârliligina Etkisi: Bist 30 Endeksinde İslem Goren Firmalar Uzerine Bir İnceleme
2023
Dergi:  
Maliye ve Finans Yazıları
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada firmaların faaliyet giderlerinin kârlılık üzerindeki etkisi ele alınmıştır. Bu doğrultuda BIST 30 endeksinde işlem gören 16 firmaya ait pazarlama, satış ve dağıtım giderleri, genel yönetim giderleri ve araştırma- geliştirme giderleri ile seçili firmaların dönem net kârları arasındaki ilişki, Panel Regresyon Analizi aracılığıyla incelenmiştir. Analiz, firmaların 2010-2021 dönemine ait yıllık verilerini kapsamaktadır. Elde edilen analiz sonuçları, genel yönetim ve araştırma-geliştirme giderlerinin firmaların dönem net kârlarını pozitif yönde ve istatistiksel olarak anlamlı düzeyde yordadığını göstermiştir. Ancak pazarlama, satış ve dağıtım giderleri ile dönem net kârı arasında istatistiksel açıdan herhangi bir ilişki saptanmamıştır.

Anahtar Kelimeler:

Effect Of Operating Expenses On Firm Profitability: A Study On Firms Traded In The Bist 30 Index
2023
Yazar:  
Özet:

This study aims to examine the effect of firms' operational expenses on their profitability. To this end, the relationship between the marketing, sales, and distribution expenses, general administrative expenses, and research and development expenses of 16 companies traded in the BIST 30 index and their net profits were examined through Panel Regression Analysis. The analysis covers the annual data for the 2010-2021 period. The results showed that the general administrative and research-development expenses positively predicts the net profits of companies. However, no statistically significant relationship was found between marketing, sales, and distribution expenses and net profit for the period.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Maliye ve Finans Yazıları

Dergi Türü :   other

Metrikler
Makale : 19
Atıf : 3
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini