Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 17
 İndirme 5
Xx. Yüzyıldan Bilinmeyen Bir Rifâî Şair: Mustafa Mutlu (mutlu Dede) Hayatı, Tarikatı, Eserleri ve Şiirleri
2023
Dergi:  
RumeliDe Dil ve Edebiyat Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Tasavvufî düşüncenin öğretildiği ve tasavvufî terbiyenin verildiği mekânlar olan tekkeler, asırlarca aynı zamanda birer kültür ve irfan ocağı olarak faaliyetlerini sürdürmüşlerdir. Bilhassa şiir ve musikiyle iç içe olan tarikatların tekkelerinde pek çok şair ve musikişinas yetişmiştir. 1925 yılında tekkelerin kapatılmasıyla tekkelerin bu faaliyetleri sona ermişse de bazı tarikat mensupları tekkede gördükleri terbiyeyi ve geleneği sürdürme çabası içerisinde olmuşlardır. 1888-1974 yılları arasında yaşamış, dolayısıyla ömrünün yarısını Osmanlı döneminde, kalan yarısını Cumhuriyet döneminde geçirmiş, Rifâiyye tarikatına mensup Mustafa Mutlu (Mutlu Dede) bunlardan biridir. Onun tanınmış sûfî şairlerin seçme şiirlerini ihtiva eden defterlerinde bulunan Mutlu mahlasıyla yazdığı şiirleri tasavvuf şiiri geleneğini yakın dönemde devam ettirmesi bakımından ilgi çekicidir. Bu çalışmada Mutlu Dede’nin hayatı, tarikatı, eserleri ve şiirleri üzerinde durulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

The Xx. An Unknown Rifai Poet From The Century: Mustafa Happy (happy Grandfather) Life, Taricate, Works and Poems
2023
Yazar:  
Özet:

The texles, the places where the Tasavufist thought is taught and the Tasavufist education is given, have continued to operate for centuries as a culture and an archaeological center. There are many poems and musicians in the poem and music. In 1925, with the closure of the tekkeles, the activities of the tekkeles ended, but some members of the tarikat were in an effort to maintain the training and tradition they saw in the tekkel. He lived between the years 1888-1974 and, therefore, spent half of his life in the Ottoman period, the remaining half in the Republic period, Mustafa Mutlu (Mutlu Dede) is one of them, a member of the Rifaiye family. It is interesting for his famous poets to continue the poetry tradition of Tasavvuf in recent years, with the poems he writes with the Happy Mahlas in his books containing his chosen poems. This study focuses on the life of Happy Grandfather, the narrative, the works and the poems.

Anahtar Kelimeler:

0
2023
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
RumeliDe Dil ve Edebiyat Araştırmaları Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.664
Atıf : 2.591
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini