Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 13
 İndirme 1
Türk Hukukunda Evlat Edinme Kurumunun Tarihi Gelişimi
2023
Dergi:  
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Evlat edinme eski çağlardan beri var olan bir kurumdur. Farklı toplumlarda, değişen coğrafyalarda, geçen zaman içerisinde özellikleri değişmekle birlikte evlat edinme genel olarak varlığını korumuştur. Benzer durum Türk kültüründe evlat edinme kurumu açısından da görülmektedir. Eski Türk topluluklarından bu yana Türk kültüründe yaygın olarak kabul gören evlat edinme zaman içerisinde değişiklik göstermişse de varlığını her zaman sürdürmüş ve günümüzde modern, çocuğun korunmasını esas alan bir yapıya kavuşmuştur. Çalışmamızda evlat edinme kurumunun zaman içerisinde Türk kültüründeki değişiminin bir bütün halinde hukuksal boyutuyla değerlendirilmesi amaçlanmaktadır. Bu kapsamda öncelikle İslamiyet öncesi Türk devletlerinde evlat edinme kurumu ele alınmakta, ardından sırasıyla İslamiyet sonrası ve Osmanlı Devleti’nde evlat edinme kurumu ile Türkiye Cumhuriyeti’nde evlat edinme kurumuna yer verilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Historical Development Of Adoption Institution In Turkish Law
2023
Yazar:  
Özet:

Adoption is an institution that has existed since ancient times. Although its characteristics have changed in different societies, in different geographies and over time, adoption has generally preserved its existence. A similar situation is observed in Turkish culture in terms of the institution of adoption. Although adoption, which has been widely accepted in Turkish culture since the ancient Turkish communities, has changed over time, it has always maintained its existence and today it has gained a modern structure based on the protection of the child. In this study, it is aimed to evaluate the change of the institution of adoption in Turkish culture over time with its legal aspect as a whole. In this context, firstly, the institution of adoption in the pre-Islamic Turkish states is discussed, and then the institution of adoption in the post-Islamic and Ottoman Empire and the institution of adoption in Turkey are given respectively.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.252
Atıf : 13.129
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini