Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 91
 İndirme 39
The Uncertaınty Of Exchange Rate In Foreıgn Trade Of Turkey
2017
Dergi:  
Journal of Awareness
Yazar:  
Özet:

Döviz kuru, ülkelerarası ekonomik ilişkilerin temel belirleyicisi konumundadır. Küreselleşmeyle birlikte finansal piyasaların gelişmesi ve çöken Bretton Woods sisteminin ardından döviz kurlarının piyasalar tarafından belirlenmesi ileriye dönük döviz kuru tahminini güçleştirmiştir. Döviz kurunun belirsiz olması firmaların ve bireylerin ekonomik kararlar verirken tedirgin olmasına neden olmaktadır. Döviz kurundaki belirsizlik, ithalat ve ihracat yapan bütün ülkeler için bir risk oluşturmaktadır. Döviz kuru belirsizliğine karşı firmaların ve ülkelerin olumsuz etkilenmemesi için devletin döviz kuru istikrarını koruyucu önlemler alması gerekmektedir. Döviz kuru belirsizliği, ülkelerin ihracat ve ithalat hacmini ve dolayısıyla ülke ekonomisini etkilemektedir Yapılan çalışmalarda döviz kuru belirsizliğinin dış ticareti olumsuz etkilediğine dair sonuçlara ulaşılmıştır. Bu çalışmanın amacı, döviz kuru belirsizliğinin Türkiye ekonomisi üzerindeki etkilerini belirlemek ve döviz kuru belirsizliğine karşı hükümetlerin, firmaların ve bireylerin alması gereken önlemleri açıklamak

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Journal of Awareness

Alan :   Eğitim Bilimleri; Fen Bilimleri ve Matematik; Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 409
Atıf : 742
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini