Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 48
 İndirme 26
LANGUAGES, LANGUAGE SECURITY AND IDENTITY MAINTENANCE
2019
Dergi:  
Route Education and Social Science Journal
Yazar:  
Özet:

Diller, Dil Güvenliği ve Kimliğinin Korunması Eski dil tanımları dilin sadece bir iletişim aracı olmasından bahseder ancak lisanın bundan çok daha büyük bir vazifesi vardır. Dil, kültürü taşıyan bir kalıptır. Bir devletin istikrarı ve bekası için toplumsal kimlik çok önemlidir. Kültür ise bu kimliğin korunması için vazgeçilmezdir. Dil toplumsal kimliği koruyacak olan kültürün taşıyıcısı olduğu için devletin bekasını isteyen hükümetler tarafından dil güvenliğine önem verilmesi gerekir. Bu ihtiyaç dil güvenliği terimini doğurmuştur. Söz yahut lisan bu kültürü ifade etmek ve kimliğini ortaya koymak için bir araçtır. Ayrıca dil devletin toplumsal güvenliğine tesir eden en önemli amillerdendir. Toplumsal güvenlik devletin dilinde, kültürel mirasında ve fikriyatında ortaya çıkar. Ve bu güvenliğe ihtimam göstermemek ülkenin istikrarına zarar verir. Bu sebeple hükümetler devletin istikrarını; ve bir vazifesi de cemiyetin fertlerini, dillerini fikirlerini ve dolayısıyla kimliklerini tehdit eden tehlikelerden korumak olan hüviyetlerini muhafaza etmek için dillere önem verirler. İşte bu noktada devletin bekası ve istikrarı için en önemli unsurlardan biri olan dil güvenliği terimi akla geliyor. Dil güvenliği devletin istikrarını ve kimliğini muhafaza için çok önemli olan kültürel mirasını koruyabilme gücünü temsil ediyor. Araştırma önsöz ve iki bölümden oluşmaktadır. Önsözde en önemli terimler, kelimeler olarak tanıtılmıştır. Birinci bölümde; dil güvenliğinin korunması ve yabancı dil öğrenmenin faydaları dillerdir önermesi bir aracı olarak gösterilmektedir. İkinci bölümde ise, dilin yeterliliği ve insanların kimliğini koruma görevi ayrıca dillerin güçlü ve zayıf yönleri anlatılmaktadır. Sonuç kısmında, ulaşılan bulgulara yer verilmektedir. Ana dile hâkimiyette kültürün önemi, toplumun fertlerine kimliğin istikrarında düşen önemli bir rol ve dil güvenliğini sağlamak bu bulgulardan bazılarıdır. Ondan sonra diğer dilleri öğrenmek, yabancı dil öğrenmek başkalarının kültürünü tanımak ve farkındalığı artırmak için önemlidir. Diller sadece dil belgesinden ve sanat üslubundan ibaret değildir. Belki de en önemlisi; dilin, bireylerin kimliğini nasıl ifade ettiği ve nasıl güvenliğini sağladığıdır.

Anahtar Kelimeler:

LANGUAGES, LANGUAGE SECURITY AND IDENTITY MAINTENANCE
2019
Yazar:  
Özet:

Languages, Language Safety and Identity Protection Ancient language definitions say that language is just a means of communication, but the high school has a much greater duty than that. Language is a model that carries culture. Social identity is very important for the stability and security of a state. The culture is essential to protect this identity. Because the language is the carrier of the culture that will protect social identity, the government needs to pay attention to the security of the language. This need gave birth to the term language security. Word or language is a means to express this culture and to reveal its identity. The language is also one of the most important measures to promote the social security of the state. Social security appears in the language of the state, in the cultural heritage and in the idea. And not showing this security is harmful to the stability of the country. For this reason, governments pay attention to the stability of the state, and a duty to the languages to preserve the community’s members, their languages, and their benefits to protect them from the dangers that threaten their identity. It is at this point that the term language security, which is one of the most important elements for the state’s security and stability, comes to mind. Language security represents the power of the state to preserve its cultural heritage, which is very important for the preservation of its stability and identity. The study consists of two sections and two sections. The most important terms in the prejudice are presented as words. In the first section; the preservation of language security and the benefits of learning a foreign language are suggested as a tool. In the second part, the competence of the language and the task of preserving the identity of people also describes the strengths and weaknesses of the languages. In the result, the findings are placed. The importance of culture in the main language domination, a significant role in the stability of identity and the security of language are some of these findings. After that, learning other languages, learning a foreign language is important to recognize the culture of others and to increase awareness. Languages are not just language documentation and art style. Per the most important thing is how the language expresses the identity of individuals and how it ensures their security.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Route Education and Social Science Journal

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 2.706
Atıf : 1.306
Route Education and Social Science Journal