Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 62
 İndirme 31
Sosyal Adalete İlişkin Üniversite Öğrencilerinin Görüşleri
2013
Dergi:  
Erzincan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Araştırmanın amacı üniversite öğrencilerinin sosyal adalete ilişkin görüşlerinin belirlenmesidir. Bu çalışma, betimsel bir çalışmadır. Araştırmanın çalışma grubunu Kırıkkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Fen ve Edebiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi; Erzincan Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden 2011-2012 eğitim-öğretim yılı bahar döneminde 1.-4. sınıflarında öğrenim görmekte olan 248 öğrenci oluşturmaktadır. Araştırmada veri toplama aracı olarak üniversite öğrencilerinin sosyal adalet hakkındaki görüşlerini belirlemek amacıyla araştırmacılar tarafından geliştirilmiş Sosyal Adalet Kavramına İlişkin Görüşler Formu kullanılmıştır. Bu form, öğrencilerin bu konudaki görüşlerini belirtmelerine yönelik dört açık uçlu sorudan oluşmaktadır. Sosyal adalete dair öğrenci görüşlerine ilişkin frekans ve yüzdeler hesaplanmıştır. Sosyal adalete ilişkin üniversite öğrencilerinin görüşleri arasında; insanların sosyal adalet konusunda bilinçlendirilmesi, herkese adil, eşit, değerli, önyargısız ve saygılı davranma, bir toplumu oluşturan bireylerin eşit hak ve özgürlüklere sahip olması, bireyler arasında sosyal bir fark olmaması yer almıştır. Araştırma bulguları tartışılmış ve önerilerde bulunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Erzincan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 965
Atıf : 7.414
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini