Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 32
 İndirme 25
Effects Of Fiber Volume Fraction and Fiber Orientation On The Tribological Behaviour Of Unidirectionally Oriented Glass Fiber-polyester Composites
2000
Dergi:  
Turkish Journal of Engineering and Environmental Sciences
Yazar:  
Özet:

In this study, a unidirectionally oriented fiber reinforced polymeric composite was produced by using silane coated glass fiber and polyester resin by means of the hot press method. The friction and wear behaviour of the composite was investigated as a function of fiber volume fraction and varying fiber orientations with respect to the sliding direction. The wear rate was minimum when the orientation of the fibers was parallel to the sliding surface and 15% volume fraction. This can be attributed to different wear mechanisms for different fiber directions. Coefficient of friction and wear rate were decreased with increasing sliding speed and contact force. Wear mechanisms were also examined in relation to the variation in fiber orientation and fiber volume fraction using SEM micrographs.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Turkish Journal of Engineering and Environmental Sciences

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 643
Atıf : 202
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini