Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 15
 İndirme 4
The Effect of Engineering Design Activities on Pre-Service Elementary Teachers’ STEM Awareness and Engineering Perceptions
2022
Dergi:  
Cumhuriyet Uluslararası Eğitim Dergisi
Yazar:  
Özet:

Today, STEM education has become prominent with the concept of producing individual gaining importance and has taken its place in the curriculum of many countries. In this context, pre-service elementary school teachers who are future practitioners of the program should be equipped with STEM training. The aim of the current research is to improve the STEM awareness and engineering perceptions of pre-service elementary school teachers through activities related to the Engineering Design Process, one of the STEM applications, and to elicit the views of pre-service elementary school teachers about these activities. The participants of the study consisted of 39 pre-service elementary school teachers (28 female, 11 male) attending the second year of a classroom teaching program in a university. This study was designed as a mixed model. The data was collected with STEM Awareness Scale and Draw an Engineer Test. In addition, at the end of the implementation, the students were asked to offer an opinion regarding the activities that were performed. As a result, it can be stated that the STEM awareness of the pre-service elementary school teachers positively developed. Also, there was an increase in the number of pre-service teachers who drew female engineers. In addition, in the post Draw an Engineer Test, the preservice teachers offered more views concerning the characteristics that an engineer should possess. It has been suggested that it is inevitable to cooperate with different organizations in the implementation of STEM education.

Anahtar Kelimeler:

Muhendislik Tasarim Sureci Etkinliklerinin Sinif Ogretmen Adaylarinin Stem Farkindaliklari ve Muhendislik Algilari Uzerine Etkisi
2022
Yazar:  
Özet:

Günümüzde üreten birey yetiştirmenin önem kazanmasıyla STEM eğitimi, ön plana çıkmış ve birçok ülkenin öğretim programında yerini almıştır. Bu bağlamda programın gelecekte uygulayıcıları olan sınıf öğretmen adaylarının STEM eğitimi ile donatılması gerekmektedir. Bu araştırmanın amacı, STEM uygulamalarından biri olan Mühendislik Tasarım Süreci ile ilgili etkinliklerle sınıf öğretmeni adaylarının STEM farkındalıklarını ve mühendislik algılarını geliştirmek ve sınıf öğretmeni adaylarının bu konudaki görüşlerini ortaya çıkarmaktır. Araştırmanın katılımcılarını, bir üniversitede sınıf öğretmenliği programının ikinci sınıfına devam eden 39 sınıf öğretmeni adayı (28 kadın, 11 erkek) oluşturmuştur. Bu çalışma karma model olarak tasarlanmıştır. Veriler STEM Farkındalık Ölçeği ve Bir Mühendis Çizme Testi ile toplanmıştır. Ayrıca uygulama sonunda öğretmen adaylarından gerçekleştirilen etkinliklerle ilgili görüş bildirmeleri istenmiştir. Sonuç olarak sınıf öğretmeni adaylarının STEM farkındalıklarının olumlu yönde geliştiği söylenebilir. Ayrıca kadın mühendis çizen öğretmen adaylarının sayısında da artış olmuştur. Ayrıca son Mühendis Çiz Testinde bölümünde, öğretmen adayları bir mühendisin sahip olması gereken özelliklerle ilgili daha fazla görüş sunmuşlardır. Sonuçlardan yola çıkarak STEM eğitiminin uygulanmasında farklı kuruluşlarla iş birliği yapılmasının kaçınılmaz olduğu öne sürülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Cumhuriyet Uluslararası Eğitim Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 577
Atıf : 3.176
2023 Impact/Etki : 0.497
Cumhuriyet Uluslararası Eğitim Dergisi