Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 138
 İndirme 32
Otonom Silah Sistemlerinin Uluslararası Silah Hukuku ve Politiği Açısından Sorunsal Meseleleri
2019
Dergi:  
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Harp teknolojisinin gelişimi bilgi çağı ile müthiş bir ivme kazanmıştır. Nano-robot ve otonom silah sistemleri gibi yeni askeri teknolojiler uluslararası çatışma ve silah hukuku açısından yeni tartışma ve endişelere sebep olmaktadır. Bilgi, sensör ve havacılık teknolojilerinin müşterek ürünü olan Otonom Silah Sistemlerinin  (OSS) örneklerini birçok ordu tarafından kullanılmaya başlandığını gözlemlemekteyiz. Bu kertede çatışma ve silah hukuku uzmanları tarafından Otonom Silah Sistemlerinin kullanımı ve geliştirilmesinin Uluslararası Silah ve Politiği açısından yeni sorunsallar yaratacağı değerlendirilmektedir. Bu makale de öncelikle OSS’lerin tanımı yapılmaya çalışılmıştır. Sonrasında OSS’lerin potansiyel kullanımının Uluslararası Silah Hukuku ve Politiği açısından değerlendirilmiş ve somut örnekler verilerek analiz edilmiştir.  Son olarak, Bu araştırma makalesi mevcut Ölümcül Otonom Silah Sistemlerinden örnekler de verilerek muhtemel sorunsalları ortaya koymak ve kullanımlarına yönelik çözüm yollarına ışık tutmak amacıyla hazırlanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Otonom Silah Sistemlerinin Uluslararasi Silah Hukuku ve Politigi Acisindan Sorunsal Meseleleri
2019
Yazar:  
Özet:

The development of Harp technology has gained a tremendous momentum with the age of knowledge. New military technologies, such as nano-robots and autonomous weapons systems, cause new controversies and concerns in terms of international conflicts and weapons law. We are observing that examples of Autonomous Weapons Systems (OSS), which are the customer-made product of information, sensor and aviation technologies, have begun to be used by many armies. This is estimated by conflict and weapons law experts that the use and development of autonomous weapons systems will create new problems in terms of international weapons and policy. This article was first attempted to define the OSSs. The potential use of OSS was then evaluated in terms of international law and policy of weapons and analysed by giving concrete examples.  Finally, this research article is designed to identify potential problems by giving examples of existing Deadly Autonomous Weapons Systems and to keep light on the solutions to their use.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 228
Atıf : 735
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini