Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 35
 İndirme 10
Uluslararası Ekonometri, Yöneylem Araştırması Ve İstatistik Sempozyumu’nun Bibliyometrik Analizi
2014
Dergi:  
Sosyal Bilimler Metinleri
Yazar:  
Özet:

Bibliyometri, belirli bir bilim dalı ya da disiplinde yayınlanmış çalışmalara dair özet bilgiler sunan istatistik tabanlı bir yaklaşımdır. Bibliyometrik incelemeler, ilgili alanda mevcut durumu ortaya koymak suretiyle, ileriye dönük yayın stratejilerinin geliştirilmesine imkan vermektedir. Sosyal Ağ Analizi (SAA), bibliyometrik haritalama tekniği olaraksık başvurulan analizlerden biridir. SAA aracılığıyla, ilgili alanda yazarlar ya da kurumlar arasındaki işbirliği ağı ortaya çıkarılabilmekte; anahtar kelimeler analiz edilerek, söz konusu alanda çalışılan konuların yoğunluğu görülebilmektedir. Bu çalışmada, Uluslararası Ekonometri, Yöneylem Araştırması ve İstatistik (EYİ) Sempozyumu'nda sunulan bildirilerin Bibliyometrik Analizi yapılmıştır. Çalışma kapsamında, EYİ Sempozyumları’nda sunulan bildiriler; konu, yazar, kurum ve anahtar kelime bazında SAA ile incelenmiştir. Veri seti, EYİ Sempozyumları’nın uluslararası kimlik kazandığı son üç yılda (2011-2013) sunulan bildirilerden derlenmiştir. Çalışma sonucunda, EYİ Sempozyumu’na katılan araştırmacılar arasındaki sosyal ağ yapısı ortaya çıkarılmış, hem araştırmacılar hem de kurumlar arasındaki ortak yazarlık durumu ve bildirilerin konu bazındaki dağılımları belirlenmiştir. Elde edilen ağ yapısı incelendiğinde, EYİ Sempozyumu’na katılan akademisyenler arasındaki sosyal ağın zayıf olduğu görülmüştür. Aynı şekilde, Sempozyum’a katkı sağlayan üniversiteler arasında da zayıf bir ağ söz konusudur. Yoğun işbirliği tespit edilen üniversitelerde, bölgesel yakınlığın etken olduğu anlaşılmaktadır. EYİ Sempozyumları’ndaçok çalışılan konuların son birkaç yıldır değişim göstermediği görülmektedir. Zaman Serisi Ekonometrisi, Çok Değişkenli İstatistik, Regresyon Analizi ve Panel Veri Analiziçok çalışılan konulardır. EYİ Sempozyumları’nda organizasyonu üstlenen üniversitenin yaklaşımının; katılımcı, kurum ve bildiri portföyünü etkilediği de anlaşılmaktadır. Çalışmada detaylı olarak sunulan bulguların, izleyen yıllarda EYİ Sempozyumları’nın kapsam, içerik ve organizasyon yapısının belirlenmesinde yol gösterici olacağı düşünülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Bibliometric Analysis of the International Econometry, Orientation Research and Statistical Symposium
2014
Yazar:  
Özet:

Bibliometry is a statistical-based approach that provides a summary of studies published in a specific discipline or discipline. Bibliometric reviews enable the development of future publication strategies by revealing the current situation in the relevant field. Social Network Analysis (SAA) is one of the analytics applied by the bibliometric maping technique. Through the SAA, the network of cooperation between authors or institutions in the relevant field can be revealed; by analyzing the keywords, the intensity of the topics studied in the relevant field can be seen. In this study, a bibliometric analysis of the statements presented at the International Symposium for Econometry, Orientation Research and Statistics (ECI) was carried out. In the framework of the study, the announcements presented in the EYI Symposiums; subject, author, institution and key word based on the SAA. The data set is compiled from the announcements submitted in the last three years (2011-2013) when the EYI Symposiums gained international identity. As a result of the study, the social networking structure between the researchers who participated in the EYI Symposium was revealed, the joint writing status between both the researchers and institutions and the distribution of reports on the subject-based basis was determined. When the network structure was studied, it was found that the social network among the academics who participated in the EYI Symposium was weak. Similarly, there is a weak network among the universities that contribute to the Sempozyum. In the universities that have been identified with intensive cooperation, it is clear that regional proximity is a factor. The topics that have been studied in the EYI Symposiums seem to have not changed over the last few years. Time-Series Econometrics, Multi-Variant Statistics, Regression Analysis and Panel Data Analysis are the topics that are highly studied. It is also understood that the approach of the university taking the organization in the EYI Seminars; the participant, the institution and the announcement portfolio are affected. The findings presented in detail in the study are believed to be a guide to the determination of the scope, content and organizational structure of the EYI Symposiums in the following years.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Sosyal Bilimler Metinleri

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 150
Atıf : 588
Sosyal Bilimler Metinleri