Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 33
 İndirme 15
Yükseköğretim Kurumlarının Algılanan Pazar Yönelimi Temelinde Değerlendirilmesi
2019
Dergi:  
Hitit Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

          Değişim, yükseköğretim kurumları ve akademik çevre için yeni bir olgu değildir. Küreselleşmenin hızlanması ve müşteri beklentilerinin artmasıyla, diğer tüm sektörler gibi yükseköğretim sektörü de müşterilere daha iyi hizmet verme noktasında artan bir rekabetle karşı karşıya kalmıştır. Bu noktada kurum tarafından sunulan hizmetin tamamı bir bütün olarak düşünülmekte ve rekabet avantajı için etkili bir araç olarak kabul edilmektedir. Bu nedenle, özellikle yükseköğretimde, hizmetin iyileştirilmesi için daha etkili bir yöntem ve farklı bakış açılarına her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulmaktadır. Bunun için stratejik ve hizmet odaklı bir pazarlama perspektifi ile yeni politikaların oluşturulması gerekli görülmektedir. Bu durum yükseköğretim kurumlarının hizmet odaklı pazar yönelimi anlayışına sahip olmasını gerektirmektedir. Yükseköğretim kurumları, pazar yöneliminin adapte edildiği entegre pazarlama stratejileri sayesinde, oluşturdukları çıktıların kalitesini artırabilmektedir. Bu bağlamda çalışmanın temel amacı, yükseköğretim kurumlarının pazar yönelimi temelinde değerlendirilmesidir. Çalışmanın alt amacı ise, yükseköğretim kurumu algılanan pazar yöneliminin (PMO), öğrencilerin yükseköğretim kurumu hakkındaki memnuniyet düzeylerini, algıladıkları kurum imajı ve pozitif ağızdan ağıza iletişim düzeylerini (WOM) etkileyip etkilemediğinin belirlenmesidir. Araştırma sonucunda, algılanan pazar yöneliminin kurum imajı ve memnuniyet üzerinde güçlü bir etkiye sahip olduğu, WOM üzerinde bir etkisinin olmadığı görülmüştür. Diğer taraftan memnuniyetin WOM üzerinde güçlü bir etkiye, kurum imajının ise WOM üzerinde orta düzeyde bir etkiye sahip olduğu görülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

Yuksekogreti̇m Kurumlarinin Algilanan Pazar Yoneli̇mi̇ Temeli̇nde Degerlendi̇ri̇lmesi̇
2019
Yazar:  
Özet:

Change is not a new phenomenon for higher education institutions and the academic environment. With the acceleration of globalization and the increase in customer expectations, the higher education sector, like all other sectors, has faced an increasing competition in providing better service to customers. At this point, the whole of the service offered by the institution is considered as a whole and is considered as an effective tool for the competitive advantage. Therefore, especially in higher education, a more effective method for improving the service and different perspectives are needed more than ever. For this, it is necessary to create new policies with a strategic and service-oriented marketing perspective. This situation requires that higher education institutions have a understanding of the service-oriented market direction. Higher education institutions can improve the quality of the outputs they create, thanks to their integrated marketing strategies where the market direction is adapted. In this context, the main objective of the study is to evaluate higher education institutions on the basis of market orientation. The main objective of the study is to determine whether the market orientation (PMO) perceived by a higher education institution affects students’ satisfaction levels with a higher education institution, the institution image they perceive and the positive level of oral to oral communication (WOM). The research has found that the detected market orientation has a strong impact on the organization’s image and satisfaction, and has no impact on WOM. On the other hand, satisfaction has a strong impact on WOM, and the corporate image has a medium-level impact on WOM.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Hitit Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 587
Atıf : 2.399
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini