User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
  Citation Number 6
 Views 33
 Downloands 11
Alan Kılavuzluğunun Çanakkale İli'ndeki Uygulaması ve İlgili Turizm Mevzuatı Açısından Değerlendirilmesi
2008
Journal:  
Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi
Author:  
Abstract:

Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı önemli bir turizm destinasyonu olarak ön plana çıkmaktadır. Savaş alanlarına yönelik ziyaretçi taleplerinin karşılanması ve arzu edilen rehberlik hizmetinin verilmesi, ziyaretçilerin memnuniyeti açısından oldukça önemlidir. Kaçak rehberlik kapsamına giren faaliyetlerin önlenmesi ve Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'nın rehberlik formasyonuna sahip, yasal yetkisi ve sorumluluğu olan rehberler eşliğinde gezilmesi için komuoyunda ortak bir talebin oluştuğu gözlenmektedir. Milli parkların korunması nedeniyle zarar gören yerel nüfusa destek vermek amacı ile yasalaştırılan ve ortaya çıkan “Alan Kılavuzluğu” ilk kez Çanakkale ilinde uygulanmıştır. Çanakkale ilindeki uygulama, alan kılavuzlarının profesyonel turist rehberini ikame edici şekilde hizmet verdikleri görüntüsünü ortaya çıkarmıştır ve turizm endüstrisinin önde gelen aktörlerinin tepkisine neden olmuştur. Alan kılavuzluğu uygulaması, ciddi bir soruna dönüşmüş ve kamuoyuna yansımıştır. Bu çalışmanın amacı, Çanakkale ilindeki alan kılavuzluğu uygulamasını, alan kılavuzluğuna ilişkin yasal mevzuat ve profesyonel turist rehberliğine ilişkin turizm mevzuatı açısından değerlendirmektir. Çalışmada, öncelikle alan kılavuzluğunun ortaya çıkışı ve ilgili yasal düzenleme ortaya konulduktan sonra, Çanakkale'deki alan kılavuzluğu uygulaması, alan kılavuzluğuna ilişkin yasal düzenleme ve turist rehberliğine ilişkin mevzuat kapsamında tartışılmaktadır. Sonuç ve öneriler bölümünde de sorunun çözümüne ilişkin yapılması gerekenler tespit edilmektedir.

Keywords:

Citation Owners
Attention!
To view citations of publications, you must access Sobiad from a Member University Network. You can contact the Library and Documentation Department for our institution to become a member of Sobiad.
Off-Campus Access
If you are affiliated with a Sobiad Subscriber organization, you can use Login Panel for external access. You can easily sign up and log in with your corporate e-mail address.
Similar Articles








Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi

Field :   Filoloji

Journal Type :   Ulusal

Metrics
Article : 670
Cite : 4.533
Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi