Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 39
 İndirme 8
Erzurum İlinde Görev Yapmakta Olan Beden Eğitimi Öğretmenlerinin İş Doyum Düzeylerinin İncelenmesi / Investıgatıon Of Work Satısfactıon Levels Of Phısıcal Traınıng Teachers Employed In Erzurum Provınce
2003
Dergi:  
Research in Sport Education and Sciences
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, 1999-2000 eğitim-öğretim yılmda Erzurum il merkezinde görev yapmakta olan Beden Eğitimi Öğretmenlerinin Iş Doyum Düzeyleri ile cinsiyet, mesleki kıdem, Erzurum ilini seçme nedenleri ve okuldaki araç-gereç değişkenleri arasında anlamlı bir ilişkinin olup olmadığını tespit etmek amacıyla yapılmıştır. Bu maksatla çalışmada Erzurum il merkezinde görev yapan 22'si bayan 57'si erkek olmak üzere toplam 79 Beden Eğitimi Öğretmenine, daha önce iş doyum araştırmalarında ku/lantlıp geçerliliği kabul edilmiş olan "Minnesota Iş DoyumU ölçeği uygulanm/ştır. Elde edilen venlerin değerlendirilmesi ise yüzde, frekans ve :>f testi ile yapılmıştır. Bu bağlamda günümüzde bireyin iş yaşamında yapt/ğı işten doyum sağlamas/ bir çok değişkene bağlidır. Dolayısıyla Beden Eğitimi Öğretmenliğinde cinsiyet, mesleki kıdem, Erzurum ilini seçme nedeni ve okuldaki araç-gereç gibi ana değişkenlerin Beden Eğitimi Öğretmenlerinin iş doyumlarlnln yükselmesinde ve düşmesinde önemli roloynadığınısöylemek mümkündür. Sonuç olarak bu çalışmada Erzurum il merkezinde görev yapan Beden Eğitimi Öğretmenlerinin iş doyum düzeyleri ile cinsiyet, mesleki kıdem ve Erzurum ilini seçme değişkenleri arasında anlamlı bir ilişki bulunmamıştır. Ancak Beden Eğitimi Öğretmenlerinin okuldaki araç-gereç değişkeni ile iş doyumu arasında (P< 0,05) önem düzeyinde anlamlı bir ilişki bulunmuştur. Anahtar Kelime/er: Iş Doyumu, Beden Eğitimi, Beden Eğitimi Öğretmeni, Cinsiyet, Mesleki Kıdem   SUMMMARY This study was conducted to investigate a relationship between the satisfaction level and some variables such as gender, work experience, equipment in school, and reasons to prefer Erzurum. Minnesota work satisfaction scale, which was used before and its validdy was approved, was applied to a total of 79 physical training teachers, consisting of 22 female and 57 male, employed in Erzurum province. The data obtained was evaluated according to percentage, frequencyand >i tests. The levels of work satisfaction that gained by individuals is due to several variables. Therefore, it can be suggested that the main variables such as gender, work experience, the reason to prefer Erzurum province, equipment in school play significant role on increasing or decreasing the work satisfaction levels of physical training teachers. it can be concluded from results of this study that no meaningful relationship between work satisfaction and gender, work experience, reasons to prefer Erzurum was found, of physical Iraining teachers. On the other hand a significant (p<0.05) relationship between work satisfaction and equipment variable in school was fo und. Key words: Work satisfaction, physical (raining, physical training teacher, gender, work experience.

Anahtar Kelimeler:

0
2003
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Research in Sport Education and Sciences

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 489
Atıf : 1.082
2023 Impact/Etki : 0.264
Research in Sport Education and Sciences