Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 2
Farklı Seviye Liglerde Oynayan Genç Futbolcuların Dikey Sıçrama, Squat Güç Çıktısı ve Sprint Sürelerinin Karşılaştırılması
2023
Dergi:  
CBÜ Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı: farklı seviye ve liglerde oynayan genç futbolcuların dikey sıçrama, squat güç çıktısı ve sprint sürelerinin karşılaştırılmasıdır. Çalışmaya TFF U-17 Milli takımı (n:22) ve Erzurumspor FK takımından (n:22) toplam 44 futbolcu gönüllü olarak katılmıştır. Katılımcılara vücut kompozisyonu, dikey sıçrama testi, squat testi ve 30 metre sürat testleri uygulanmıştır. Ölçülen parametrelerin normallik dağılımı Skewness, Kurtosis ve Shapiro-Wilk testleriyle sınandıktan sonra verilerin normal dağılım gösterdiği (±2) tespit edilmiştir. Veriler normal dağılım gösterdiğinden ligler arasındaki farklılıkların tespit edilmesinde Bağımsız Örneklem t testi uygulanmıştır. Bu çalışmada anlamlılık düzeyi p<0.05 olarak alınmıştır. Grupların değerleri karşılaştırıldığında, havada kalma süresinde, sıçradıkları yükseklik mesafesinde ve sprint sürelerinde milli takım futbolcuları lehine anlamlı bir fark olduğu (p<0,05) görülmüş, anaerobik güç değerinde ise istatistiksel olarak bir fark olmadığı saptanmıştır. Uluslararası seviyede mücadele eden milli takım futbolcuları, ulusal seviyede mücadele eden futbolculardan daha iyi düzeyde fiziksel kapasiteye sahip olduğu tespit edilmiştir. Bu çalışmaya ek olarak, farklı fiziksel ve fizyolojik test sonuçları araştırılarak farklılıklar tespit edilip futbolcuların antrenman içeriği güncellenerek aradaki fark azaltılabilir.

Anahtar Kelimeler:

Comparison Of Vertical Jump, Squat Power Output and Sprint Times Of Young Football Players Playing Different Levels and Leagues
2023
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to compare the vertical jump, squat strength output, and sprint times of young football players playing in different levels and leagues. A total of 44 players voluntarily participated in the study, including 22 players from the TFF U-17 National Team and 22 players from Erzurumspor FK. Participants were subjected to body composition assessment, vertical jump test, squat test, and 30-meter sprint tests. After assessing the normality distribution of the measured parameters using Skewness, Kurtosis, and Shapiro-Wilk tests, it was determined that the data exhibited a normal distribution (±2 standard deviations). As the data exhibited a normal distribution, Independent Samples t-test was applied to determine differences between the leagues. In this study, a significance level of p<0.05 was adopted. When comparing the values of the groups, it was observed that there was a significant difference in hang time, jump height, and sprint times in favor of the national team players (p<0.05), while there was no statistically significant difference in anaerobic power values. It was found that national team players competing at the international level had a higher level of physical capacity compared to players competing at the national level. Additionally, through an investigation of different physical and physiological test results, differences can be identified, and the training content for players can be updated to reduce the gap.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




CBÜ Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi

Alan :   Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 318
Atıf : 1.627
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini