Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 30
 İndirme 6
Türkiye Cumhuriyeti İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Dersi'nde Öğretmenlerin Gazete Kullanımına İlişki
2012
Dergi:  
Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı 8. Sınıf Türkiye Cumhuriyeti İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük dersinde gazetelerin kullanımı ve öğretmenlerin gazetelerin kullanımına ilişkin tutumlarını bazı değişkenlere göre belirlemektir. Araştırmanın örneklemini Ankara merkezinde görev yapan ve bu dersi veren 440 öğretmen oluşturmaktadır. Araştırma betimsel bir tarama (survey) modeline göre yapılmıştır. Veri toplama aracı olarak araştırması tarafından 5\'li likert tipte geliştirilen “ Türkiye Cumhuriyeti İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük Dersinde Gazete Kullanıma İlişkin Öğretmen Görüşleri Ölçeği” Öğretmenlere çalışmanın amacına uygun olarak uygulanmıştır. Verilerin analizinde standart sapma, t testi ve ANOVA testleri kullanılmıştır. Araştırmanın sonuçlarına göre öğretmenlerin bu derste gazete kullanılmasına ilişkin tutumları genel olarak olumludur. Araştırmaya katılan öğretmenlerin görev yaptıkları okullara göre ve öğretmenlerin mesleki kıdemlerine göre farklılık çıkmıştır. Özel okulda görev yapan öğretmenler devlet okullarında görev yapan öğretmenlere göre, 6-10 yıl arası görev yapan öğretmenlerin 21 yıl ve üzeri görev yapan öğretmenlere göre gazete kullanmada daha olumlu bir inanç göstermiştir. Bu sonuç özel okulların gazete kullanama konusunda fiziki olarak daha uygun olmasından kaynaklandığı söylenebilir.

Anahtar Kelimeler:

Investigating Turkish Republic Revolution History and Kemalism Teacher Attitude Toward Using Newspaper In The Class In Term Of Some Variable
2012
Yazar:  
Özet:

The aim of the study is to determine by variables newspaper usage in the 8th grade Turkish Republic Revolution History and Kemalism lesson and instructors\' interesting attitudes about newspaper usage. Research samples are composed of 440 instructors working in the center of Ankara and lecturing this lesson. The research was carried out according to a descriptive scanning (survey) model. A survey as five point likert scale was implemented on the instructors in accordance with the aim of the study. Standard deviation, t test and Anova tests were used for data analysis. Instructors\' beliefs and attitudes about newspaper usage in this course are generally positive. Suggestions have been presented in the light of the research data. Significant differences were found according to their schools and year of experience variables. Teachers teaching at private schools showed more positive beliefs on the use of newspaper in the class when compared to the teachers teaching state schools, also there is a significant difference in favor of teachers with 6-10 years of experience. It can be said that this result may stem from private schools have more physical opportunities than state schools.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.125
Atıf : 16.094
2023 Impact/Etki : 0.583
Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Dergisi