Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 10
 İndirme 3
Otizmli Bireylerin Materyallerinin Grafik Tasarım Açısından İncelenmesi
2023
Dergi:  
Art-e Sanat Dergisi
Yazar:  
Özet:

Grafik tasarım renk, doku, tipografi, kompozisyon gibi unsurların belirli ölçütler ve ölçekler doğrultusunda kullanılması sonucu mesajları ulaştıran ve konuşmadan sonraki iletişimin en önemli parçası haline gelen bir sanat disiplinidir. Görsel iletişim yöntemleri insanlık tarihi kadar eski olduğu gibi, günümüzde de yaşamımızın ayrılmaz bir parçasıdır. Görsel unsurların kullanımı, reklam ve eğitim gibi sektörlerde önemli bir rol oynamaktadır. Geçmişten günümüze toplumların birbiriyle iletişiminde sağladığı kolaylıkların yanı sıra gelişimine katkıda bulunan toplumsal yaşamın önemli bir parçası olan dezavantajlı grupların eğitimlerinde olduğu gibi otizmli bireylerin eğitiminde görsel iletişimin önemi yadsınamaz bir gerçektir. Grafik sanatı, otizmli bireylerin eğitiminde kullanılan materyallerin geliştirilmesinde büyük bir potansiyele sahiptir. Bu nedenle, otizmli bireylerin eğitimi için görsel materyallerin nasıl tasarlanabileceği ve mevcut materyallerin etkisi konusunda tasarımcılar ve özel eğitimcilerin görüşlerine başvurulmuştur. Grafik tasarımın eğitim materyali geliştirmede faydalı olabileceği düşünülmektedir. Bu çalışma, otizmli bireylerin eğitiminde görsel materyallerin kullanımının önemini vurgulamakta ve otizmlilerin tedavisinde kullanılan yöntemler açısından bu materyallerin geliştirilmesi için grafik tasarımın önemini ortaya koymaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Review Of The Materials Of Autism Individuals In Terms Of Graphic Design
2023
Yazar:  
Özet:

Graphic design is an art discipline that translates messages as a result of the use of elements such as color, fabric, typography, composition according to specific standards and scales and becomes the most important part of communication after speech. The methods of visual communication, as old as the history of mankind, are an integral part of our lives today. The use of visual elements plays an important role in sectors such as advertising and education. The importance of visual communication in the education of autistic individuals, as well as in the education of disadvantaged groups, which are an important part of the social life that contributes to the development, as well as the facilities provided by societies to the past, is a remarkable fact. Graphic art has a great potential in developing the materials used in the education of autism individuals. Therefore, the opinions of designers and special educators on how visual materials can be designed for autism individuals and the impact of existing materials have been addressed. It is believed that graphic design may be useful in the development of educational materials. This study emphasizes the importance of the use of visual materials in the education of autism individuals and shows the importance of graphic design for the development of these materials in terms of the methods used in the treatment of autisms.

Anahtar Kelimeler:

0
2023
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Art-e Sanat Dergisi

Alan :   Güzel Sanatlar; Mimarlık, Planlama ve Tasarım

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 508
Atıf : 1.512
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini