Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 15
 İndirme 1
MESLEK YÜKSEKOKULUNDA OKUYORUM SEÇTİĞİM MESLEĞE UYGUN MUYUM? - I’M STUDYING IN THE VOCATIONAL SCHOOL AM I SUITABLE FOR THE OCCUPATION I HAVE CHOOSEN?
2017
Dergi:  
Mehmet Akif Ersoy University Journal of Social Sciences Institute
Yazar:  
Özet:

Dünya genelinde 42 bin, ülkemizde ise 500 civarında farklı meslek bulunmaktadır. Farklı meslek alanlarında kaliteli ve ülkenin gereksinimleri yönünde ana ve ara eleman yetiştirmek konusunda meslek yüksekokullarına büyük görev düşmektedir. Değişen ve gelişen iş dünyasında yeni ihtiyaçlara hızlı ve etkin bir şekilde cevap verebilecek programlar dâhilinde; mesleğinde uzman, gelişmelere hâkim, uygulama ile iç içe eğitimler almış olan gençlerimiz ülkemizin kalkınmasında da önemli rol oynayacaklardır. Bu noktada meslek yüksekokulu öğrencilerinin bilinçli bir şekilde bölüm seçmeleri ve eğitim dönemi boyunca da meslekleri konusunda kendilerini geliştirmeleri gerekmektedir. Bu çalışma Meslek Yüksekokulu (MYO)’nda okuyan öğrencilerin kendi bölümleri ve programlarını seçerken ne kadar bilinçli oldukları ve kişiliklerine uygun meslek tercihleri yapıp yapmadıklarını mesleki tercih kuramı çerçevesinde belirlemeyi amaçlamaktadır. Bu sayede geleceğimizi şekillendirecek olan gençlerin daha doğru tercihler yapabilmeleri için  neler yapılması gerektiğine  dair çözüm önerileri geliştirilebilecektir. Ayrıca gün geçtikçe yaygınlaşan Uzaktan Eğitim (UZEM) ile eğitim gören öğrenciler ile geleneksel örgün eğitim alan öğrenciler arasında kişilik ve kariyer tercihleri açısından bir fark olup olmadığını araştırmak da çalışmanın diğer amacıdır. Çalışmanın örneklemini Alaçam MYO’da okuyan hem örgün hem UZEM öğrencileri oluşturmaktadır. Örneklem olarak Alaçam MYO seçilmesindeki en önemli etken MYO’ya ait Posta hizmetleri, Lojistik, Deniz ve Liman İşletmeciliği ve Çağrı Merkezi Hizmetlerinin programlarının doğrudan bazı mesleklere ara eleman yetiştiriyor olmasıdır. Çalışma bulgularına bağlı olarak meslek edindirmede MYO’ların yeri ve MYO’ların başarısını artırmak için neler yapılabileceği tartışılacaktır. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Mehmet Akif Ersoy University Journal of Social Sciences Institute

Alan :   Filoloji; Hukuk; İlahiyat; Sağlık Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 650
Atıf : 2.636
Mehmet Akif Ersoy University Journal of Social Sciences Institute