Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 17
 İndirme 3
SOSYAL BİLİMLERDE ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ: ANKET METODOLOJİSİNE GİRİŞ
2021
Dergi:  
Pamukkale University Journal of Social Sciences Institute
Yazar:  
Özet:

Bu makale sosyal bilimlerde sıkça kullanılan anket metodolojisine kolay anlaşılır bir giriş yapmayı amaçlamaktadır. Bu giriş yapılırken literatürde kaliteli anketlerin dört köşe taşı olarak bilinen çerçeve kullanılmıştır. Bu dört önemli köşe taşı sırasıyla kapsam hatası, örnekleme hatası, cevap vermeme hatası ve ölçüm hatasıdır. Bu hata türlerinin iyi anlaşılması, hedef popülasyon parametreleri hakkında daha sağlıklı yorumlar yapabilmek için çok önemlidir.

Anahtar Kelimeler:

Research Methods in Social Sciences: Introduction to Survey Methodology
2021
Yazar:  
Özet:

This article aims to make an easy-to-understood entry into the survey methodology that is often used in social sciences. During this entry, the framework known as the four corner stones of quality surveys was used in literature. These four main corner stones are, respectively, cover error, sampling error, non-response error and measurement error. A good understanding of these types of errors is very important to be able to make healthier reviews about the target population parameters.

Anahtar Kelimeler:

Research Methods In The Social Sciences: An Introduction To The Survey Methodology
2021
Yazar:  
Özet:

This article aims to provide an easy-to-understand introduction to the survey methodology commonly used in social sciences. While making this introduction, "four cornerstone of quality surveys" framework was utilized. These four important cornerstones are coverage, sampling error, non-response error, and measurement error, respectively. A good understanding of these errors is very important to make better interpretations about the target population parameters.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Pamukkale University Journal of Social Sciences Institute

Alan :   Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.206
Atıf : 4.734
Pamukkale University Journal of Social Sciences Institute